Prima pagină > Mass-media, Revoltător > Ultra „Political Correctnes”

Ultra „Political Correctnes”

Duminică 24 august, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Când vine vorba de principii de „căcat”, aşa-zis democratice, precum „political correctnes” sau prezumţia de nevinovăţie, presa dă dovadă de un exces de zel greu de imaginat, chiar şi pentru americani. Poate şi datorită faptului că singura sursă de inspiraţie pentru acest gen de abordare a acestor teme pare să fie filmele proaste de peste ocean.

Aşa se face că o serie de nenorociţi ordinari, transformaţi în criminali în serie tot de presă, sunt numiţi în continuare „principalul suspect”, chiar şi după ce s-a făcut reconstituirea crimelor şi aceştia şi-au recunoscut faptele. Iar la final ni se spune că „riscă ani grei de puşcărie”

Păi cum frate, ne plângem toată ziua că justiţia nu funcţionează şi continuăm să spunem că e suspect şi riscă puşcărie un individ care a omorât trei fete, numai cu scopul meschin de a-şi însuşi banii acestora şi care a mărturisit, pe deasupra, crimele în faţa procurorilor?

Şi ironia nu se opreşte aici. La televiziuni, apare avocatul criminalului, care invocă circumstanţe atenuante, deoarece ucigaşul a dat dovadă de milă şi remuşcări, punând o pernă sub capul uneia din victime care agoniza, iar alteia un prosop ud pe faţă, pentru a-i uşura suferinţa.

Ce urmează după asta? Un proces interminabil, finalizat cu o condamnare cu suspendare?

Reclame
  1. Luni 25 august, 2008 la 7:41 pm

    Asta e societatea in care sintem nevoiti sa traim… Cind toate scursurile societatii ajung ‘mari jurnalisti’, ce venerati de toate celelalte nulitati din presa… La asa lideri politici … asa „lideri de opinie”. Modele 😛

  2. dantanasescu
    Luni 25 august, 2008 la 8:03 pm

    Cu ruşine, trebuie să recunosc, că există jurnalişti şi studenţi la jurnalism care nu ştiu nici măcar să se exprime corect în limba română, iar pe bloguri şi în presa online unii se tot întrebă, dacă să folosescă sau nu diacriticele. Îşi închipuie cineva, că un francez sau german ar pune o astfel de problemă?

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: