Prima pagină > Mass-media > Sincer… voiam să plec puţin!

Sincer… voiam să plec puţin!

Duminică 7 septembrie, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Văd de la o vreme o reclamă, care se tot repetă la televizor şi sincer, a început să mă cam streseze.

O tânără familie, Ea, El şi doi copii mici, stau la o terasă pe litoral. Sub pretextul că El nu a plătit lumina, Ea pleacă la cumpărături, lăsându-l pe El să aibă grijă de copii.

La fel ca în toate reclamele din această serie, aşa, din senin, apare un personaj, spilcuit, la costum, pe post de duhul din lampa lui Aladin. Acesta, o sfătuieşte pe femeie, să folosească serviciul online de plăţi al BCR.

Acum, aflăm cu stupoare, că de fapt Ea a plătit lumina, folosind serviciul 24 banking, dar „sincer… voia să plece şi ea puţin!”. Oare nu era mai normal să fie sinceră cu soţul ei?

La întoarcere tânăra soţie se întoarce veselă şi încărcată de cumpărături, iar soţul, cu o figură de bleg, nu are drept replică decât, „Şi mie?”, văzând că unul dintre copii primeşte în dar o girafă gonflabilă.

O altă reclamă, tot din această serie, prezintă tot un soţ, cu aer de copil vinovat, care mestecă cu paiul într-un pahar de suc,  în timp ce este aspru dojenit de scorpia de nevastă-sa, pe motiv că a uitat de aniversarea lor.

Este salvat tot de „duhul din lampă”, care aduce, în ultimul moment, „ursuleţul, cadoul şi bomboanele”. (Nu am înţeles de ce ursuleţul şi bomboanele nu fac parte din cadou. Or fi cumva bonus din partea BCR?)

Se spune, prin mediile avizate, că reclamele moderne nu vând produse, ci moduri şi stiluri de viaţă. Dar ce stil de viaţă ne propune BCR, în această campanie? Să folosim serviciile sale pentru a putea fi nesinceri şi manipulatori cu partenerul de viaţă? Să fim naivi şi papă-lapte şi să ne răsfăţăm scorpia de parteneră, care ne ţine sub papuc?

Nu ar fi mai bine ca bărbatul să rămână bărbat, femeia, femeie şi în cuplu să predomine sinceritatea şi încrederea reciprocă?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: