Prima pagină > Internet, IT > Google joacă pe cai mari

Google joacă pe cai mari

Duminică 28 Septembrie, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Deşi deţin motorul de căutare cu cea mai mare utilizare din lume şi se află în topul companiilor care oferă servicii Internet, cei de la Google au ambiţii mult mai mari, investind sume importante în dezvoltarea unor noi produse.

Recent lansat, pe 8 septembrie, browserul gratuit Google Chrome se află deja în competiţie cu mai „bătrânele” şi consacratele Firefox, Microsoft Internet Explorer sau Opera.

Marea lovitură ar fi, pentru Google, platforma Open Source pentru dezvoltarea şi rularea de aplicaţii pentru telefoanele mobile, numită Android care, conform declaraţiilor specialiştilor companiei, ar putea revoluţiona modul de navigare pe Internet folosind dispozitive de comunicaţie mobile.

Primul smartphone care rulează platfoma Android a fost anunţat pe data de 19 septembrie, de compania americană T-Mobile în parteneriat cu taiwanezii de la HTC. Noul telefon, denumit T-Mobile G1 va reprezenta o ameninţare serioasă pentru celebrul iPhone de la Apple.

Ne-am putea întreba, de ce investeşte Google atât de mult, în dezvoltarea de produse care sunt oferite gratuit? Explicaţia este simplă şi constă în faptul că Google nu doreşte să facă bani din vânzarea acestora, ci intenţionează, prin oferirea lor publicului, să mărească numărul internauţilor care accesează motorul de căutare şi serviciile oferite de gigantul american, mai ales, ştiut fiind faptul că, numărul utilizatorilor de telefoane şi dispozitive de comunicaţie mobile, este mult mai mare decât cel al deţinătorilor de calculatoare.

Google Chrome

Google Chrome

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: