Prima pagină > Fapt divers > Atentate teroriste petrecute în România

Atentate teroriste petrecute în România


În România au avut loc mai multe atentate teroriste, începând din timpul regimului comunist. Unele dintre ele au fost dejucate de autorităţi, altele au fost duse până la capăt. Iată-le pe cele mai importante:
-1972 – prin cooperarea dintre Ministerul de Interne şi serviciile secrete israeliene a fost prevenită ocuparea Ambasadei Israelului din Bucureşti.
-1973 – Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă (USLA) a capturat o importantă cantitate de explozibil, aparţinând organizaţiei Septembrie Negru, destinat unui atentat împotriva Ambasadei Israelului din Bucureşti.
-1974 – patru terorişti au încercat, fără success, să-l asasineze pe preşedintele Consiliului Mondial Evreiesc, aflat în vizită oficială în România.
-1975 – a fost expulzat din România un grup de terorişti germani, aparţinând organizaţiei Baader Meinhof, care încercau să livreze arme, explozibili şi documente false unui terorist palestinian.
-1977 – Ambasada Egiptului la Bucureşti a fost ocupată în forţă de câţiva studenţi arabi.
-1984 – Ahmad Mohammed Ali Al-Hersh, student palestinian cu cetăţenie iordaniană, l-a împuşcat mortal pe diplomatul iordanian Azmi Al-Mufti; Al-Hersh era membru al Organizaţiei Abu Nidal (OAN).
-1985 – o maşină-capcană a explodat la Universitatea Politehnică Bucureşti, în cartierul Grozăveşti, provocând moartea a doi ofiţeri USLA; atentatul a fost revendicat de organizaţia Fraţii Musulmani şi a implicat patru membri ai acesteia.
-1991 – ambasadorul indian la Bucureşti, Julio Francis Ribeiro, a fost împuşcat de membrii grupării Babbar Khalsa a Frontului de Eliberare a Khalistanului, organizaţie extremistă care luptă pentru crearea unui stat Sikh independent în Punjab.
-1996 – Ali Safwan Mohsen, membru Hezbollah, a fost depistat în România; acesta a făcut parte din grupul de comando implicat în deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, în 1995.
-1998 – o bombă artizanală a fost descoperită sub Podul Izvor din Bucureşti, cu puţin timp înainte de Ziua Naţională; atentatul nu a fost revendicat.
-2000 – o bombă artizanală a fost descoperită la Craiova, în WC-ul unui vagon CFR şi a fost dezamorsată cu 15 minute înainte de momentul exploziei.

Sursa: Dezvaluiri.ro

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: