Prima pagină > Internet > Virusul Bekali vă fură parola de messenger

Virusul Bekali vă fură parola de messenger

Miercuri 1 Octombrie, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

De vreo două zile, un virus parşiv face ravagii la mine la serviciu şi prin lista de contacte din Yahoo Messenger. Este de fapt un troian, care fură parola din contul de messenger însuşindu-şi astfel identitatea posesorului, apoi trimite la toată lista de contacte un mesaj fals, care începe cu „bună, eşti?”, apoi te invită să descarci un „joc tare”, ce constă într-un fişier de genul „Bekali_calare.exe” sau altă variantă cu extensia .scr sau .exe, executabil care este în realitate chiar virusul respectiv. Odată ce ai dat „Save As” sau „Decline” eşti infectat şi poţi să-ţi iei adio, pe moment, de la contul de messenger şi de e-mail.

Povestea a început în momentul în care o colegă, PR-istă, a observat că nu mai poate să intre în contul de e-mail de pe Yahoo, cont ce conţinea câteva sute de adrese, importante pentru munca ei.

La scurt timp, noi, colegii ei, am început să primim mesaje, ce păreau a veni din partea ei şi care ne îndemnau să descărcăm jocul mai sus amintit.

Becali are şi virus acum!

Becali are şi virus acum!

După un dialog purtat de pe un alt cont de messenger cu un individ misterios, aflat pe contul furat, respectiva colegă a reuşit să-şi recupereze parola veche, acum schimbată de infractor şi să-şi ia preţiosul cont înapoi.

După această întâmplare, a urmat o avalanşă de mass-uri prin care eram avertizaţi de alţi cunoscuţi să nu descărcăm fişierele ce conţin bekali şi exe sau scr. Invazia avusese loc.

Nici până în acest moment nu am aflat cum se numeşte acest virus şi nici nu am reuşit să-l detectez în calculatoarele pe care le-am scanat cu diverşi antiviruşi atât comerciali cât şi freeware.

Poate să mă scoată cineva din ceaţă?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: