Prima pagină > Fapt divers > Americanii ne fură locurile de muncă!

Americanii ne fură locurile de muncă!

Sâmbătă 8 noiembrie, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Aflu de pe antena3.ro că:

Din ce în ce mai multe firme din România anunţă disponibilizări pentru a face faţă crizei. Angajatorii care adoptă programe de restructurare au obligaţia să anunţe agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă cu cel puţin 30 de zile înainte. Iar numărul de notificări primite de agenţii creşte constant. Peste 100.000 de angajaţi din industria textilă, industria alimentară şi prelucrarea lemnului şi-ar putea pierde locurile de muncă în perioada următoare.

Iar România Liberă scria cu câteva zile în urmă:

Din ce în ce mai mulţi specialişti IT americani vin să lucreze în România din cauza crizei din SUA. „E un trend care acum ceva timp părea incredibil, aducem americani în România şi le convine să lucreze în unele cazuri pe salarii mai mici decat românii. La ei nu mai gasesc de lucru şi le convine să vină aici”, a afirmat Radu Georgescu, preşedinte GeCad Group, la conferinţa internaţională IBCC „Mixing the channels”.

Deci e clar, nu? Pe de-o parte se fac disponibilizări pe motiv că este criză şi la noi în ţară, cu toate că nu s-a anunţat oficial aşa ceva, iar pe de altă parte, se angajează „refugiaţi” americani, care acceptă salarii de dumping.

Trebuie să fim mândri că am ajuns cea mai mare putere economică din lume, de vreme ce vin la noi să lucreze amărâţi din ţări bananiere ca… America!

Reclame
 1. Duminică 9 noiembrie, 2008 la 1:13 am

  Vai de mine. Sa fac ceva pe ei.

 2. dantanasescu
  Duminică 9 noiembrie, 2008 la 2:46 am

  Ai şi tu puţină milă pentru bieţii amărâţi! După ce că sunt vai de ei şi au venit aici la mai bine, mai faci şi ceva pe ei?!!

 3. Duminică 9 noiembrie, 2008 la 2:38 pm

  Nu ma refeream la americani. La angajatorii care pe de o parte, dau afara, pe de alta ii baga pe altii… Oi fi eu mica, da’ nu-i inteleg.

 4. dantanasescu
  Duminică 9 noiembrie, 2008 la 3:00 pm

  Postul e mai mult ironic. E clar că disponibilizările din industria textilă nu au nicio legătură cu programatorii americani.
  Ce mă enervează e că se dă vina pe criză, care nici nu există în România, pentru a scuza orice măgărie din partea patronilor.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: