Prima pagină > Fapt divers > Sfântul Mina

Sfântul Mina

Vineri 14 noiembrie, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Există în Bucureşti, aproape de Piaţa Unirii, o biserică drăguţă, ce poartă hramul Sfântului Mucenic Mina. Este renovată, arată foarte bine, vopsită în alb strălucitor, cu un ceas aurit la intrarea în curte, cu clopote „electronice” care primesc ora exactă prin satelit. Ce mai, o biserică ce ţine pasul cu vremurile noi!

Sfântul Mucenic Mina

Trec zilnic pe lângă această biserică şi am obervat că oamenii parcă se închină cu mai multă ardoare când trec prin dreptul ei. Avem biserici care poartă hramul Maicii Domnului, al Sfintei Treimi, al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, dar totuşi, nu am observat atâta evlavie la credincioşi, ca în cazul Sfântului Mina. Am observat că mulţi şoferi agaţă în maşină, pe post de talisman, icoana sfântului şi de asmenea, multe persoane, în special funcţionarii de la circumscripţiile financiare sau trezorerii, îl ţin pe Sfântul Mina sub cristalul de pe birou.

M-am întrebat deseori, cărui fapt se datorează această mare popularitate de care se bucură Sfântul Mucenic Mina în rândul românilor creştin-ortodocşi? De ce se fac anual pelerinaje la biserica sfântului, care adună o mulţime de oameni înşiraţi în cozi kilometrice, ce şerpuiesc pe străzile din jurul lăcaşului sfânt? Le putem compara, chiar cu cele de la Patriarhie, când se aduc moaştele unui sfânt important al Bisericii Ortodoxe!

Răspunsul a venit recent, cu ocazia ultimului pelerinaj, desfăşurat de curând: Sfântul Mina este protectorul… hoţilor şi al păgubiţilor! Păi aşa, mai venim şi noi de-acasă frate! Cum să nu iubească românii un sfânt care protejează hoţii şi păgubiţii, când se ştie că la noi furtul, hoţia măruntă, găinăria, dar şi marile ţepe şi tunuri financiare sunt sport naţional?!! Nu am avut noi Caritas-ul, SAFI, FNI-ul, Afacerea Delphin, Gelsor şi multe, multe alte hoţii naţionale care au lăsat sute de mii de păgubiţi şi care au îmbogăţit câţiva şmecheri, care acum se cred mari magnaţi?

Totuşi, trebuie ştiut că Sfântul Mina ocroteşte doar pe acei hoţi, care se căiesc pentru faptele lor şi cer ajutorul său, pentru a se lecui de viciul hoţiei, să nu vă închipuiţi altceva!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: