Prima pagină > Blogosfera, Revoltător > Zoso ar prefera „deportarea” bătrânilor din Bucureşti

Zoso ar prefera „deportarea” bătrânilor din Bucureşti

Vineri 21 noiembrie, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Zoso este cunoscut, atât în blogosfera românească, cât şi pe Internet în general, ca fiind un împătimit al scandalurilor, al disputelor şi controverselor online. Zoso se ia de toată lumea, arată cu degetul, găseşte nod în papură, unde nici nu te aştepţi.

Dar să atace o categorie socială atât de năpăstuită în România, cum sunt bătrânii pensionari nu mi-aş fi închipuit până acum. Mai precis, este vorba de pensionarii bucureşteni, pe care domnul Zoso i-ar vedea mai bine la ţară sau în oraşele de provincie, decât ca locuitori ai capitalei, beneficiari de subvenţii de la primărie pentru încălzire.

Personal, citesc blogul lui Zoso aproape zilnic, pentru că găsesc informaţii utile aici şi uneori chiar mă distrez. Dar m-am abţinut până acum să fac comentarii prea multe, sau să scriu despre el, în primul rând pentru că nu îmi plac scandalurile de dragul scandalului şi în al doilea rând, pentru că nu vreau să susţin convingerea vestitului blogger, (de factură narcisistă) conform căreia, toţi cei care-l comentează sau postează despre el, o fac pentru a-şi mări traficul într-un mod cu totul spectaculos.

Dar revenind la subiect, iată cum îşi începe Zoso una dintre postări:

“Au stat acolo toata viata”

Asta e, aparent, scuza sub care subvenţiile pentru plata întreţinerii se vor întâmpla. Pensionarii şi săracii nu se mută din Bucureşti nici morţi, că i-a căcat ma-sa acolo, legaţi de glie, şi preferă să moară de foame şi de frig într-un apartament jegos în Capitală decât să se mute într-un orăsel mic de provincie, la aer curat şi linişte.  Miami nu le spune nimic. Nici “senior retirement community”. Că deh, fudulia, stau în Bucureşti, cine mai e ca mine? Ce dacă mănâncă parizer la două zile? Stau la Capitală!

Deci, după părerea sa, toţi pensionarii şi toţi săracii din Bucureşti ar trebui să-şi vândă apartamentele şi să plece la ţară, la aer curat, aşa cum a văzut el că fac cei din America. Dar ceea ce uită să spună e faptul că nu pensionarii săraci şi amărâţii fac asta ci tot cei cu ceva stare. Nu mai pun la socoteală modul obraznic în care se adresează unor oameni care ar putea fi bunicii lui şi care au o experienţă de viaţă cel puţin triplă faţă de a lui.

Dacă era vorba numai de un teribilism al lui Zoso nu aş fi fost prea indignat, dar ce m-a supărat mai tare, a fost faptul că mulţi din cei care au comentat această postare, au fost mult mai radicali şi mai înverşunaţi faţă de bătrâni, afişând chiar ură faţă de aceştia.

Asta dovedeşte faptul că şi la noi societatea a ajuns la un grad destul de ridicat de dezumanizare, predominând cultura de consum, materialismul, lăcomia şi lipsa de omenie. La fel ca în America, locuinţa tinde să devină un bun de larg consum, care se pretează la a fi schimbat precum şosetele şi chiloţii.

La noi în ţară există tradiţia de a te naşte şi a muri în aceeaşi casă şi apoi de a-o lăsa moştenire copiilor. Există tradiţia de a avea colegi de muncă şi prieteni de o viaţă, cu care bei o bere, o cafea sau joci o tablă în timpul liber. Românul tradiţional e legat de casă, de comunitate, de oraşul natal. Bătrânii din Bucureşti preferă să trăiască alături de cei apropiaţi, de rude vecini şi prieteni, decât să se bucure de banii rămaşi după vânzarea apartamentului, înstrăinat cu riscul de a fi înşelaţi de diverşi escroci lipsiţi de conştiinţă, iar apoi să se ducă în alt oraş şi să sfârşească în singurătate şi boală.

Da, Bucureştiul este un oraş împuţit, sufocant, haotic, aglomerat, dar asta nu se datorează doar bucureştenilor ci în special marelui val de parveniţi care se înghesuie aici, puşi pe căpătuială, atraşi fiind de mirajul unei vieţi în stil occidental. Mai mult decât atât, puştii de la ţară, ajunşi în capitală se plâng că stau cu chirie şi mai au puţin şi dau în cap pensionarilor, de ciudă că aceştia refuză să-şi vândă apartamentele pentru a pleca acolo de unde au venit ei.

Zoso, pe bune, de data asta ai întrecut mult măsura!

Reclame
 1. alandra
  Duminică 23 noiembrie, 2008 la 5:29 pm

  Lui zoso îi pare rău ca trăieşte.

 2. dantanasescu
  Duminică 23 noiembrie, 2008 la 5:42 pm

  :)) Deci e EMO?!!

 3. alandra
  Duminică 23 noiembrie, 2008 la 8:26 pm

  E EMO, şi mai mult decât atât 😆

 4. Fredo
  Marți 25 noiembrie, 2008 la 10:26 am

  canadianu, zoso si altii ca ei sunt niste pustani dezaxati si inconstienti care pierd vremea pe calculator toata ziua de cand a-ti aflat de internet!! niste frustrati care nu stiu ce inseamna ban muncit, ca altfel nu mai aveau timpul si inconstienta de a mai scrie asemenea ineptii undeva!! cat au muncit ei la viata lor?cate familii au intretinut?cati copii au crescut de macar le trece prin cap sa mute batranii dintr-un oras in altul?cand ai o familie si copii intr-un oras nu cauti sa pleci departe de ei! dar oricum e complicat pentru ei niste complexati si niste frustrati care nu au habar ce inseamna viata in afara PC-ului , netului si blogurilor! mai bine ar pune mana pe o carte, sa invate,sa munceasca, sa construiasca o familie, sa creasca un copil, sa il aseze la casa lui si poi sa isi permita sa vorbeasca de batrani, copii degenerati ce sunt ei!

 5. dantanasescu
  Marți 25 noiembrie, 2008 la 10:33 am

  Despre zoso mai ştiu câte ceva, dar canadianu ăsta chiar nu ştiu cine e.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: