Prima pagină > Blogosfera > Abundenţa blogurilor, o falsă problemă

Abundenţa blogurilor, o falsă problemă

Duminică 23 Noiembrie, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Mulţi bloggeri, majoritatea aflaţi la început şi intenţionând să facă şi bani din această activitate, se simt intimidaţi de numărul mare de bloguri care există şi care apar de la o zi la alta, ca ciupercile după ploaie.  În opinia lor, cu cât sunt mai mulţi bloggeri, cu atât este mai greu să răzbeşti şi să te faci cunoscut. În plus, este dezarmant să vezi că ceea ce ai făcut tu, cu mare trudă, au mai făcut încă alte câteva zeci sau chiar sute de mii de indivizi, care se zbat ca şi tine să fie cât mai „vizibili” pe Internet.

Această mentalitate este alimentată de faptul că în lumea în care trăim, se pune mereu accentul pe competiţie pe concurenţă între indivizi, împărţind societatea întotdeauna numai în învinşi şi învingători.

Blogheriţa

Acest lucru, ca principiu general, este valabil, după părerea mea numai în natură, în sălbăticie, unde într-adevăr, esenţială este doar lupta pentru supravieţuire. Într-o societate, cel puţin teoretic, indivizii nu trebuie să se mănânce între ei, ci trebuie să coopereze, să aibă scopuri comune şi să-şi facă astfel, unul altuia, viaţa mai uşoară.

Părerea mea, atunci când mă aflu în situaţii în care poate apărea competiţia, este că „există loc sub soare pentru toată lumea” şi nu trebuie să ocupăm poziţii de război atunci când urmărim un ţel. Faptul că apar tot mai multe bloguri este pentru mine o dublă oportunitate. Mai întâi, fiind mai mulţi bloggeri, există mai mulţi cititori potenţiali pentru blogul meu, deoarece aceştia sunt primii care ştiu ce este un blog şi sunt interesaţi să citească alte bloguri. Apoi, la rândul meu am mai multe locuri unde mă pot informa, documenta, inspira şi afla lucruri utile pentru activitatea mea.

Blogurile oferă numeroase instrumente şi mecanisme care facilitează şi uşurează comunicarea între bloguri şi permit crearea de comunităţi virtuale. Orice blogger cred că a auzit de trackback, RSS, tag-uri, directoare de bloguri, twitter etc. Toate acestea facilitează comunicarea, schimbul de idei, colaborareaş camaraderia şi nu competiţia, cu toate că putem vedea de multe ori schimburi de înjurături, sau şi mai grav spam.

În plus, există o selecţie în timp a blogurilor, în funcţie de perseverenţa, răbdareaş talentul sau norocul autorilor lor. Mulţi îşi fac blog şi apoi se răzgândesc după prima postare. Alţii continuă o perioadă şi dacă văd că nu fac trafic, sau nu pot face bani, renunţă de asemenea. O altă categorie, deşi au succes şi fac trafic, nu sunt interesaţi de profit şi scriu doar pentru un grup restrâns de prieteni şi cunoscuţi.

Aşa că, nu vă gândiţi la rezultate şi le veţi avea! (Asta ca să fac şi eu puţin pe Lao Tze)

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: