Prima pagină > Fapt divers > Obiceiuri şi tradiţii

Obiceiuri şi tradiţii

Miercuri 31 decembrie, 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Dacă aţi fi cu maşina în trafic şi din greşeală, trecând pe trecerea de pietoni la culoarea verde a semaforului, aţi fi la un pas de a lovi un pieton care traversează regulamentar, cum aţi proceda după aceea? Probabil că v-aţi da jos din maşină şi v-aţi cere scuze, nu-i aşa? Sau…  poate nu!

Ieri, aflându-mă pe şoseaua Pantelimon din capitală, tocmai ieşeam de la un centru Orange şi ce văd? O maşină sport neagră, ceva de fiţe, oprită pe trecerea de pietoni. Din ea iese precipitat un tuciuriu sfrijit, cu geacă de piele şi îşi propteşte pumnul direct în falca „nesimţitului” care a îndrăznit să traverseze pe trecerea de pietoni şi culmea, pe culoarea verde.

S-a încins o bătălie ca în filmele cu cowboy, dar se pare că pirpiriul cu maşină de lux a realizat curând că este în dezavantaj, deoarece primea mai multe „capace” decât reuşea să administreze, plus că şi-a mai pierdut de pe el şi preţioasa geacă de piele.

Aşa că, de îndată, din maşină au mai coborât câţiva „fraţi”, cu burţi ceva mai mari şi cu ceafa mai groasă, pentru a reface echilibrul între numărul de pumni şi picioare împărţite.

Din fericire, pentru unii, incidentul s-a terminat fără prea mult sânge sau internări la spital, datorită poate şi intervenţiei verbale a cetăţenilor majoritari de la faţa locului.

S-ar putea crede că este un incident izolat, că nu este vorba de un obicei sau de vreo tradiţie milenară a unei minorităţi din România, dar, uite că şi eu am păţit ceva asemănător, culmea, în acelaşi loc, în urmă cu câteva luni.

Mă pregăteam să traversez strada, pe aceeaşi trecere de pietoni şi (ghinion?) la culoarea verde a semaforului. M-am retras în ultimul moment, înainte să treacă prin dreptul meu un „Logan” galben, ce avea destulă viteză.

M-am uitat să văd cine conduce şi domnul cu faţă de pakistanez de la volan, mi-a strigat din mers: „Luaţi-aş nevasta-n pulă!”. Probabil că asta e tradiţia pe care el o păstrează de la strămoşii săi din Punjab. Poate aşa îşi cer ei scuze atunci când greşesc cu ceva unui conaţional, satisfăcându-i nevasta din punct de vedere sexual, sau ca în primul caz, luându-l la bătaie fără niciun fel de discuţii.

Noi însă, ca buni europeni ce suntem, trebuie să respectăm orice tradiţii şi obiceiuri ale minorităţilor, fără nicio urmă de discriminare nu-i aşa?

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: