Prima pagină > Părerea mea > Deconspirarea Teoriei Conspiraţiei

Deconspirarea Teoriei Conspiraţiei

Duminică 4 ianuarie, 2009 Lasă un comentariu Go to comments

Îmi amintesc o scenă dintr-un film pe care l-am văzut mai demult, în care o tipă mortală, spioană sau teroristă, vrea să intre într-o clădire ultramodernă. Bodyguard-ul de la intrare o opreşte şi o întrebă unde merge. „Mă duc să omor câţiva oameni, apoi am să detonez o bombă nucleară!”, spune tipa. Agentul de securitate o priveşte zâmbind, îi spune „Da, sigur!”, apoi o lasă să intre.

Cam aşa stau lucrurile şi în ceea ce priveşte aşa numita „teorie a conspiraţiei”. Cu cât e mai neverosimil un adevăr, cu atât mai mult trebuie să-l faci public. Pentru că, în mod sigur, nu te va crede nimeni.

În ultimul timp filme documentare de genul Zeitgeist, Endgame, The Ring Of Power sau Money As Debt sunt tot mai populare şi la noi, datorită poate şi propagandei legate de aşa-zisa „criză mondială”.

zeitgeist

Au apărut, cu ocazia asta şi tot felul de agarici, care se cred deştepţi şi îşi dau cu părerea, fără să aibă habar despre ce vorbesc.

Ce este teoria conspiraţiei? Este doar o sintagmă creată tot de manipulatorii şi propagandiştii, care încearcă să ascundă adevărul.  Principiul de bază este cel de mai sus dar este puţin prelucrat ca să fie mai eficient.

Deci, mai întâi se creează o adevărată mitologie, în care sunt amestecate cele mai aberante idei, de la civilizaţii dispărute, care se ascund sub pământ, până la experimente secrete CIA, efectuate pe populaţie sau despre existenţa extratereştrilor infiltraţi printre noi. Tot acest melanj este etichetat ca fiind teoria conspiraţiei, apoi orice lucru adevărat, dar care se doreşte ocultat faţă de public este asociat cu această sintagmă. Automat, adevărul respectiv va fi considerat bazaconie, poveste pentru idioţi, chiar de idioţii, care, astfel, vor fi foarte mândri că ştiu ce e aia teoria conspiraţiei.

Ştiinţa controlului şi manipulării maselor este foarte veche, fiind cunoscută încă de pe vremea civilizaţiilor pre-creştine, dar cel care a elaborat-o în forma ei modernă este Edward L. Bernays, nepotul lui Sigmund Freud, considerat pe drept cuvânt părintele propagandei moderne şi al „Relaţiilor Publice” (PR).

Nu am să intru acum în detalii legate de teoriile lui Bernays, pe care le găsiţi în lucrarea sa Propaganda, din 1928, ale cărei drepturi de autor au expirat şi o puteţi download-a de pe Internet. Voi vorbi puţin despre mintea umană.

Oricât de mult ne-am umfla în pene că suntem „fiii lui Dumnezeu”, adevărul trist este că psihicul uman este doar un sistem incredibil de complex de reflexe condiţionate, un sistem cibernetic capabil să se autoregleze şi să aibă o mare varietate de reacţii la stimulii externi.  Aceste mecanisme de bază, au fost foarte bine ilustrate în experimentele lui Pavlov.

Diferenţa fundamentală dintre noi şi restul animalelor este o mult mai mare capacitate de învăţare şi de comunicare. Acestea au avut ca rezultat formarea societăţii şi apariţia conştiinţei individuale. Acest lucru a permis unora dintre noi să-şi dezvolte o altă abilitate, numită voinţă. Voinţa îţi permite să acţionezi cu un scop, eliberându-te de mecanismele şi comportamentele automate, de reflexele pavloviene. Animalele nu au această capacitate, ele doar reacţionând la diverşi stimuli (aşa cum fac oamenii în cazul reclamelor). Se pare că 90% din psihismul uman este automat şi maxim 10% este supus controlului conştient (asta numai în cazul celor evoluaţi).

În urma unor studii sociale, efectuate inclusiv în China, s-a stabilit că, în orice populaţie, indivizii pot fi împărţiţi în 3 categorii în funcţie de nivelul intelectual: 75% sunt cei la care intelectul îşi opreşte dezvoltarea în jurul vârstei de 15 ani, 20% sunt cei cu inteligenţa medie, iar restul de 5% reprezintă elita sau „iluminaţii”.

Cei 5% sunt, bineînţeles, cei care conduc întreaga „turmă”, ajutaţi de cei 20% care se mai numesc „pinguini” şi au rolul de „tehnicieni”. Restul nu mai e nevoie să spun ce reprezintă, pentru că ei sunt turma propriu-zisă.

Acum, aplicând această teorie la întreaga omenire, putem spune că:

 1. Cei care conduc lumea sunt „iluminaţii” cei care au depăşit puţin stadiul de animal şi pot acţiona. Ei se află printre marii bancheri, proprietari de corporaţii, acţionari şi toţi cei extrem de bogaţi, despre care presupunem că fac tot felul de ritualuri cu pentagrame, lumânări şi virgine goale pe altar.
 2. Executanţii lor sunt „pinguinii„, dresaţi să aplice sistemul de control şi manipulare a maselor. Ei sunt intelectuali, persoane cu facultate, care activează ca directori executivi de corporaţii, în instituţii mass-media, marketing, publicitate, relaţii publice, servicii secrete, învăţământ, cultură, artă, psihologie, justiţie, armată sau guvern.
 3. Restul turmei este format din marea masă de oameni, care se cred liberi şi stăpâni pe destinul lor.

Acum se naşte întrebarea: De ce elitele nu se tem de divulgarea acestor secrete, permiţând producerea şi difuzarea unor documentare gen Zeitgeist? Răspunsul e simplu. Aceste adevăruri pot fi înţelese pe deplin numai de ei, adică de cei evoluaţi, restul, chiar şi cei care aplică aceste tehnici de control şi manipulare, înţeleg din ele doar atât cât le permite nivelul lor de dezvoltare spirituală.

Cel mai bun exemplu este „pinguinul” numit George W. Bush.

Bush

Reclame
 1. Duminică 4 ianuarie, 2009 la 6:23 pm

  f bine abordat subiectul. poate si nenea zoso va avea curiozitatea de a citi
  ps- te-am trecut la blogroll

  • dantanasescu
   Duminică 4 ianuarie, 2009 la 6:28 pm

   Domnul Zoso este la punctul 3 în articolul meu, aşa că nu înţelege mare lucru. Ms pentru blogroll.

 2. Luni 5 ianuarie, 2009 la 2:00 pm

  eu cred ca problematica e mai complexa
  exista circumstante (oameni care o duc rau; guverne care par a fi conduse de alien-i, atit de proaste decizii iau; oameni obsedati de putere (a altora).
  exista metode
  exista grupari de tot felul care perpetueaza pseudo-adevaruri
  exista grupari secrete care fac sa se inflameze creierele credule
  exista oameni care nu au destule preocupari reale…

 3. culturacimpanzeilor
  Luni 5 ianuarie, 2009 la 2:14 pm

  In privinta teoriei conspiratiei, cred ca ai punctat foarte bine. Problema cu „turma” si „alesii”, cred ca este putin fortata. In momentul cind Einstein a elaborat cunoscutul sau test cu cei 5 cetateni de nationalitati diferite,etc., avea la fel impresia eronata ca numai 5% din populatie il poate rezolva. Cred ca pina la urma este vorba de-o alegere. Si cea mai mare parte dintre noi, preferam sa fim mintiti, inselati, cu alte cuvinte sa raminem fraierii unor false elite. Pentru ca adevarata elita nici macar nu-si bate capul cu balivernele indrugate de exponentii (si pina la urma asa cum bine ii definesti, doar marionete, dar care totusi se bucura de anumite privilegii, ajungind pina la urma sa creada ca ei pot chiar sa si detina puterea reala!)acestor mici grupuri cu interese obscure. Problema acestei „impartiri” a populatiei, este ceva mai mult, cam trasa de par, facind parte din aceasta teorie a conspiratiei. „Amesteca adevaruri evidente cu fabulatii si pina la urma nu va mai crede nimeni nici macar ceea ce este limpede ca lumina zilei.” Intrebarea fundamentala cred ca ramine: „Cum se poate trezi aceasta multime „adormita”?” Cu totii vad, aud, simt, stiu, asta. Doar ca refuza sa creada.

 4. Sâmbătă 17 ianuarie, 2009 la 9:05 pm

  E simplu sa transformi oamenii in procente. Cred insa ca istoria se face cu indivizi, nu cu cifre, si ca numarul evenimentelor istorice care au loc la t0, sa zicem, si care au drept rezultat o stare de fapt ulterioara, t1, nu sunt previzibile si nu pot fi previzibile nici de cei mai inteligenti dintre oameni. In rest ai, desigur, dreptate. CRed.

  • dantanasescu
   Sâmbătă 17 ianuarie, 2009 la 10:07 pm

   Nici nu ai idee, cât de previzibile şi cât de uşor de controlat sunt grupurile de indivizi! Dar dacă leul de la circ şi-ar da seama că este dresat, l-ar sfâşia imediat pe dresor.

 5. Sâmbătă 17 ianuarie, 2009 la 11:28 pm

  Cred ca, daca ar trebui sa luam serios in calcul cateva lucruri esentiale care atesta calitatea vietii intr-o epoca sau alta, nu am putea contrazice faptul ca durata de viata s-a dublat in ultimul deceniu si jumatate, ca numarul de oameni care nu au unde locui a scazut cu fiecare decada a secolului prezent (e destul sa vezi ca in Viena secolului trecut, spre exemplu, erau de zece ori mai putine paturi decat indivizi si ca mortalitatea era iarna uluitoare). Ar trebui apoi avute in vedere accesul la bunuri – telefoane, masini, computere – spre exemplu, accesul la informatie – simplul fapt ca ceva precum Zeitgeist poate fi vazut -, dispartia pedepsei capitale din aproape toate statele, si asa mai departe.
  Sigur, sistemul nu e perfect, dar e perfectibil si e de departe cel mai bun dintre cate am avut pana acum

 6. Duminică 18 ianuarie, 2009 la 12:31 am

  Ocultule Lee,

  Daca ai vazut 2-3 filme, ai impresia ca ai inteles mecanismul?
  Tu ce esti: iluminat, pinguin sau parte din turma?

  • dantanasescu
   Duminică 18 ianuarie, 2009 la 11:36 am

   Dacă ţii neapărat să ştii, îţi răspund. Sunt iluminat datorită experienţelor trăite şi a antrenamentului în diverse discipline. Nu fac parte din mecanismul puterii şi nu lucrez pentru el. Tu faci parte din turmă pentru că gândeşti puţin şi tragi concluzii pripite, deci eşti o şaibă în mecanismul puterii.

   Pe lângă seria Zeitgeist pe care o ştii tu mai sunt: The Corporation, EndGame, The Ring Of Power, The Century Of Self, From Freedom to Fascism, Money As Debt, Superrich – The Greed Game, The Story Of Stuff, I.O.U.S.A şi multe altele, care acum nu-mi vin în minte. Mai sunt lucrările lui Noam Chomsky şi Edward L. Bernays, acceptate oficial şi o imensă literatură banată, care apare sub sigla Samizdat. Dar dacă vezi şi citeşti toate astea nu devii automat iluminat.

 7. Duminică 18 ianuarie, 2009 la 12:49 pm

  Prietene Lee,

  Editura Samizdat a scos acum vreo 10-12 ani o carte despre asa ceva, pana sa apara filmele astea care nu spun nimic nou pentru mine. Hitler contra Iuda se cheama. Acolo pentru cine intelege sunt si cateva solutii pentru criza. Iti recomand sa citesti secretul suprem a lui david icke care, cu siguranta, nu se numara in vagonul ala de carti citite de tine. 🙂

  • dantanasescu
   Duminică 18 ianuarie, 2009 la 12:55 pm

   David Icke e un cretin care lucrează pentru masoni. Am văzut şi filmele despre el. Manipulare.

 8. Duminică 18 ianuarie, 2009 la 1:19 pm

  Prietene Lee,

  Ai citit cartea pe care am amintit-o sau vorbesti din auzite? Adica mi se pare normal sa il faci cretin pe unul dupa ce il citesti si cu argumente. Am impresia ca tu iti insusesti tot ce citesti prin carti sau vezi in filme fara sa treci prin filtrul gandirii. Intotdeauna trebuie sa stii ce sa iei dintr-o carte sau dintr-un film.

 9. demoskratos@wc.ro
  Duminică 25 ianuarie, 2009 la 4:10 pm

  paulegsandu n-ai strecurat decat efectele zi ceva si de cauze. Ex.: Abolirea sclaviei, asistenta sociala, castigare de noi drepturi, repartizarea veniturilor (si spre turma), mai zi tu…
  Conspiratii? Pai ce a fost in 1989 DEC? Ce se zbiera pe TVR la acel moment un cuvant magic: terorfistii. Voi ati vazut vre un terorfist decembrist. Daca da cum arata? f-ul e de la frica.

 10. mihaela88
  Miercuri 8 aprilie, 2009 la 1:04 am

  Sunt atat de multe de spus incat nu am cum sa enumar toate opiniile mele dupa fiecare film, documentar sau carte citita.
  Nu ma obsedeaza subiectul, dar ma pune pe ganduri. Oricum ar fi…stii foarte bine ca desi pe multi ne pune pe ganduri, toti ne continuam vechea viata. Asta e doar un episod de gandire, nu un mod de viata asa cum e si pentru tine.
  Ideea ca exista o mana de oameni la scara mondiala care vrea sa controleze tot incepe sa fie intiparita in multi dintre noi. Opinia mea e ca se va si intampla asta.
  Nu am scris despre asta nimic pe blogul meu, dar o voi face in viitorul apropiat.
  Iti amintesti ca zeitgeist s-a spus la un moment dat ca „singura veriga ce lipseste din uniunea unilor si deci o prima schema a globalizarii” este uniunea asiatica? e…acum 2 luni s-a intamplat si asta…nu mai stiu cum se numeste, dar stiu ca 10 state au semnat un tratat de alianta economica.Dar asa a inceput si UE…mai intai tratat economic, apoi deshiderea portilor pt piata muncii…moneda…etc…o curte superioara de justitie la nivel de uniune…ideea unei federatii ascunse in spatele Constitutiei europene, respisa dar reluata in proportie de 90% in tratatul de la Lisabona care stim cum a fost votat in fiecare stat…in fine…totul duce la pierderea suveranitatii nationale. Vedem cu totii cum suntem obligati sa respectam niste legi de „sus” , cum directivele devin obligatorii prin definitie…cum toate statele isi modifica Constitutiile pentru intrare in UE…etc
  si de la crearea acestor uniuni pana la unificarea lor nu e decat un pas…si eu chiar cred ca acele cipuri la un mom dat vor fi implantate pana la urma. Oamenii vor fi niste animale…mda..
  De ce se vrea propagarea acestor documentare? exact ce ai spus tu la inceput…se merge pe doua piste: teoria conspiratiei este doar o …teorie…si acel pas al negarii si 2. cei care cred nu fac decat sa se pregateasca pentru ce urmeaza. Oamenii aia vor sa demonstreze ca sunt invincibili si atat. Nu sunt numai destepti, vor sa si arate lucrul asta. Vor sa ramana ascunsi, dar nu dupa cortina…dupa perdea, cine e pregatit sa-i vada, sa o faca, dar atat…sa ii vada, sa ii urasca si sa taca. pentru ca daca se vor rascula, vor fi eliminati. nu cred ca vor o supunere prin teroare, Doamne fereste, vor sa supuna prin manipulare la nivel inalt…
  nu stiu cat de coerenta am fost, e destul de tarziu si mi-e cam somn
  app. ti-am adaugat blogul in blogroll

  • dantanasescu
   Miercuri 8 aprilie, 2009 la 10:11 am

   Ce spui tu aici despre Uniunea Asiatică şi alte chestii de acest gen nu mai sunt demult secrete. Am avut cursuri la facultate în care se vorbea despre aceste lucruri şi despre globalizare. Iar România a renunţat la suveranitate în momentul în care am intrat în uniunea Europeană, pentru că există un nou articol în Constituţie care spune că orice lege sau directivă europeană are prioritate faţă de orice prevedere din Constituţia ţării noastre.

   • Adi
    Vineri 28 august, 2009 la 12:36 pm

    (2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

    Au prioritate fata de legile interne.
    Oricum e de rau.
    Codex Alimentarius, vaccinari, etc.

   • dantanasescu
    Vineri 28 august, 2009 la 12:41 pm

    Mda, Articolul 148 alin. 2 din Constituţia României, revizuită şi adăugită în 2003. 😦

 1. Vineri 30 mai, 2014 la 12:16 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: