Prima pagină > Social > Cultura ţigănească ucide România

Cultura ţigănească ucide România

Marți 24 februarie, 2009 Lasă un comentariu Go to comments

Bănuiesc faptul că foarte multă lume a fost interesată de transmisiunea de la Roma a celor de la Realitatea Tv.

Cum ne-am obişnuit, Realitatea Tv este prima „instituţie” capabilă să spună lucrurilor pe nume înaintea statului român sau a altor organizaţii, plătite sau nu din bani publici.

Am fost unul din telespectatorii care aşteptam cu sufletul la gură, să văd prin ce metode pot vizita din nou Italia, fără să îmi fie teamă că voi fi linşat pentru că sunt român (adică ţigan în opinia italienilor).  La început, ca orice  român 100%, am crezut că cei de la Realitatea vor începe emisiunea, cu „definiţia” cetăţeanului român şi cu „definiţia” cetăţeanului român de etnie rromă.

Din păcate, nu s-a întâmplat aşa, ba mai mult, domnul Mihai Tatulici (care de multe ori a cam dat cu bâta în baltă vizavi de opiniile colegilor săi aflaţi în studio) a continuat să repete că acele crime oribile sunt făcute de cetăţeni români, fără a menţiona însă etnia acestora.

Având în vedere natura invitaţilor ( jurnalişti români şi italieni ) ma aşteptam să văd o emisiune matură în care să se spună lucrurilor pe nume. Din păcate, materialele prezentate erau doar despre taberele de rromi (cărora atât noi, prin domnul Tatulici, cât şi italienii le spuneam români ), despre nişte jurnalişti mai tuciurii care s-au dat drept ţigani în septambrie anul trecut, sperând că prin manifestarea lor penibilă să demonstreze faptul că italienii nu au nimic cu rromi, şi despre infractorii români care povesteau despre cât de permisiv este sistemul italian.

Nimeni nu a subliniat faptul că ne aflăm în această situaţie  din cauza legilor puerile a Uniunii Europene, legi care protejează absolut toţi infractorii băgându-le în cap că au drepturi. Nimeni nu vorbeşte despre drepturile victimelor. Nimeni nu oferă protecţie sau programe de recuperare psihică a victimelor rămase cu traume în urma agresiunilor.
Toţi se înghesuie şi investesc aiurea în programe de reabilitare a criminalilor şi infractorilor, fie ei de etnie rromă sau nu.

Sunt surprins de faptul că, acum în 2009, cand ştiinţa este atât de avansată şi se cunosc atât de multe lucruri despre genetica umană, nimeni să nu aiba curajul să recunoască sincer, că unele „instincte ” sunt ereditare. Aşa cum am spus mai sus, nimeni nu a prezentat din păcate istoria poporului roman şi profilul cetăţeanului roman, vizavi de istoria poporului ţigan şi profilul cetăţeanului de etnie ţiganească.

Spun asta pentru că unul din jurnaliştii italieni a avut tupeul să spună, că poporul italian a făcut atât de mult bine în lume, excepţie faptul că a introdus mafia în SUA şi alte mici „fleacuri”.

Dacă este să facem o comparaţie istorică a celor două popoare (Român şi Italian), eu cred că Italienii trebuie să tacă din gură şi să plece capul, pentru că au fost sute de ani unul dintre cele mai violente naţii. Nu imi aduc aminte ca poporul român să fii cotropit sau să fii incercat să îşi impună cu forţa religia sau cultura. Nici unul dintre jurnaliştii aflaţi acolo nu a subliniat asta deşi a avut ocazia. Din nou, atât în cazul italienilor cât şi în cazul nostru, se aplică zicala „nu mă întreba cine am fost, întreabă-mă cine sunt” , iar noi românii suntem obligaţi să plecăm capul din cauza rromilor.

Uniunea Europeană ne obligă să tolerăm această mizerie numită reabilitarea şi conservarea culturii rrome, pentru că şi ei (rromii) au drepturi. Din păcate,  drepturile lor parcă se referă doar la încălcarea repetată a drepturilor noastre, însă toţi ne facem că nu observăm şi le mai dăm o şansă şi încă una şi tot aşa până o să fie prea târziu.

Pentru că a venit vorba despre cultura rromă vreau să facem un mic experiment şi să vedem din ce anume este compusă, de cine este reprezentată şi cât de necesară este. Spun asta pentru că absolut toată lumea defineşte prostul gust sau prostul obicei prin termenul „ţigănie” . Deci vreau să vorbim un pic despre cultura ţiganească, pentru că se pare că este extrem de valoroasă pentru Uniunea Europeană.

Am să încerc să pun câteva întrebări la care eu nu am răspuns, dar poate tu cititorule sau poate tu Uniune Europeana ai. Plecând de la ideea că un popor îşi pune amprenta culturală prin câteva elemente gen, bucătărie tradiţională, port, folclor, literatură, artă, vocaţii, personalităţi marcante etc. , am să încerc să descopăr ce trebuie să conservăm din cultura ţigănească.

1. Ce mâncare (reţetă) ţigănească este folosită sau măcar cunoscută naţional sau internaţional?
2. Care sunt elementele de bază ale portului ţigănesc, elemente care să inspire sau să fie adoptate de oricare cultură cu titlul de influenţă?
3. Care este genul muzical autentic ţigănesc (după ce scoatem din el toate influenţele pe care aceştia le fură de la alte popoare) luat ca punct de referinţă sau ca subiect de studiu în istoria muzicii? Ce piese din folclorul ţigănesc sunt cunoscute sau recunoscute la nivel mondial? Ce compozitori de etnie ţiganeasca cunoaşteţi şi, mai mult, care dintre aceştia sunt luaţi ca punct de reper sau ca subiect de studiu pe genul lor.
3. Care este cea mai bună carte scrisă de un Ţigan, sau care acel scriitor de etnie ţiganească, care este cunoscut pe plan naţional sau internaţional?
4. Care este cel mai mare sculptor, pictor, grafician, critic  de etnie rromă, pe care îl cunoaşteţi, admiraţi, studiaţi şi pe care puteţi să îl desemnaţi ca pilon al culturii universale sau măcar rrome?
5. Care este acel personaj politic de etnie rromă care să fie lider de opinie acreditat de populaţia planetei?
6. care este acel obicei, acea tradiţie ţigăneasca adoptată şi de alte popoare ca fiind un lucru sau un obicei folositor comunităţii?
7. Care este acea vocaţie a rromilor râvnită de toată lumea ( nu ma refer la cântat pentru că nu ei au inventat muzica şi nu ei sunt singurii capabili să cânte).

Este posibil ca acest articol să supere unele persoane pentru că adevărul doare. Dar cred că este timpul să punem punct discuţiilor gratuite, promovării acestei culturi şi a personajelor ce o reprezintă. Trebuie să avem curajul să raportăm orice ilegalitate făcută de către un personaj negativ, fie el rrom, român sau italian. Dacă statul nu ne ajută ( nu se autosesizează) ne putem ajuta noi sesizând statul.

Aşa cum mari civilizaţii au dispărut sau au fost înghiţite de altele, credem că acest lucru este posibil şi în cazul de faţă. Este ruşinos ca un popor atât de numeros, cu o istorie curată, cum este poporul român, să fie infectat de către o cultură schiloadă, cultură pe care o lume întreagă o respinge. Este strigător la cer cum anumite posturi de televiziune (Antena 1 şi 2, spre exemplu) promovează acest fenomen cultural şi reprezentanţii săi, iar Antena 3 dezbate senină situaţia dezastruoasă în care se află imaginea României şi a românilor adevăraţi.

Dacă îţi pasă, trimite acest articol şi altora care au nevoie să audă că nu sunt singuri în lupta pentru reabilitarea imaginii României şi a românilor.

Articol preluat de pe www.sensotv.ro

Reclame
Categorii:Social Etichete:, , , ,
  1. Marți 24 februarie, 2009 la 1:45 pm

    Nu am spus multe in acele randuri. Poate este bine sa mai spuna si altii. Diferenta dintre succesul tiganilor si esecul romanilor este ca ei( tiganii ) sunt uniti in orice problema . Poate este momentul sa fim si noi uniti.

  2. Marți 24 februarie, 2009 la 1:49 pm

    Da, ar fi un bun exemplu de urmat.

  3. Marți 24 februarie, 2009 la 3:12 pm

    Bine zis, Andrei. Eu una sunt impotriva disciminarilor de orice fel, dar aici este deja vorba de altceva. Ceva ce multi nu vor sa vada.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: