Prima pagină > Părerea mea, Social > Emigraţi în Cuba!!!

Emigraţi în Cuba!!!

Marți 24 Februarie, 2009 Lasă un comentariu Go to comments

În fiecare zi sunt asaltat până la epuizare cu tot felul de mesaje, fie pe e-mail, fie pe Messenger, fie la serviciu, unde aud despre diverse campanii, prin care se cere ajutorul pentru a salva diverse fetiţe bolnave de leucemie sau cu diverse forme de cancer, malformaţii cardiace etc. Când sunt aproape convins că Dumnezeu are ceva cu fetiţele de 4 ani, sau de 19 ani, apar şi mesajele despre băieţei cu leucemie, arsuri, paralizii etc. Apoi donaţiile pentru grupe de sânge rare, mai precis AB4.

Cum spuneam şi aici, pe vremea lui Ceauşescu toate aceste probleme erau rezolvate de către stat, fără campanii de cerşeală gen „Filantropica” lui Nae Caranfil şi fără false altruisme gen Mihaela Rădulescu. Cu toate că era comunism şi domnul Hurezeanu propovăduia la „Europa Liberă” şi „Radio Deutsche Welle” „ineficienţa economiei centralizate de stat”, existau suficiente resurse pentru a rezolva astfel de cazuri sociale. Sau poate pe vremea aceea  medicii din occident nu erau atât de lacomi ca azi, nu ştiu!

Pentru cazurile de sănătate mai sus amintite, acelea reale şi nu hoax-uri de pe Internet am un sfat: EMIGRAŢI ÎN CUBA, FRAAATE!!! Acolo aveţi asistenţă medicală gratuită iar clinicile private sunt interzise prin lege, pentru a împiedica „specula cu sănătate”. Cuba are unul din cele mai bune sisteme de sănătate din lume şi chiar exportă servicii medicale în alte ţări, în special în ţările latino-americane.

Dacă vreţi să vă convingeţi, vizionaţi filmul „Sicko” al lui Michael Moore. Acolo o să vedeţi nişte oameni care au participat ca voluntari după dezastrul din 11 sepembrie 2001, de la  World Trade Center din New York. Oamenii ăştia căpătaseră diverse boli profesionale de acolo şi cu toate că fuseseră declaraţi eroi naţionali, societăţile private de asigurări de sănătate refuzau să le acorde banii pentru tratament, pe motiv că nu sunt eligibili.

Să fi văzut cum plângeau aceşti oameni şi îmbrăţişau doctorii din Cuba care i-au tratat pe gratis, după ce au ajuns în „lagărul comunist” al lui Castro, însoţiţi de Michael Moore. De exemplu o femeie care suferea de astm a primit un spray inhalant, care în Cuba costa echivalentul a 25 de cenţi, iar în S.U.A costa cam 120 de dolari!!! Asta este omenia capitalistă, care a pus stăpânire şi pe ţara noastră!

În Cuba se practică aşa numitul „turism de sănătate”. Anual vin cam 20.000 de turişti, din toate colţurile lumii pentru a se trata de diverse boli, sau pentru diverse operaţii, cum ar fi chirurgie oculară, neurochirurgie, operaţii estetice, tratamente pentru Parkinson, scleroză în plăci, terapii cu laser, acupunctură etc. Cuba mai exportă şi o serie ce vaccinuri sau medicamente pe bază de plante din medicina tradiţională.

Aşa că celor care se ţin de mesaje miorlăitoare cu apeluri umanitare şi campanii pentru adunat cu mare greutate, de la săraci, câteva zeci de mii de euro, pe care un Becali îi papă într-o singură seară la cazino, vă spun din nou: EMIGRAŢI ÎN CUBA!!! Cel puţin din punctul de vedere al serviciilor medicale, comunismul este mult mai uman, decât sistemul în care trăim noi azi.

cuban-hospital

Anunțuri
  1. HD
    Miercuri 25 Februarie, 2009 la 12:25 am

    vai de pla noasta!!!a ajuns sa-mi fie mila de noi , de romani!

  2. Joi 28 Aprilie, 2011 la 5:49 pm

    Articolul ne aduce aminte de regimul socialist condus de ceasescu care spunea; Griza fata de om e una din prioritati. Asistenta medicala era gratuita si mare parte din medicamente.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: