Prima pagină > IT > Virusul Koobface atacă utilizatorii Facebook

Virusul Koobface atacă utilizatorii Facebook

Sâmbătă 7 martie, 2009 Lasă un comentariu Go to comments

Un aşa-numit „vierme” ameninţă cei 120 de milioane de utilizatori ai site-ului de socializare Facebook. Cu ajutorul unor mesaje false extrem de insistente, acest virus se instalează imediat pe calculatoare şi caută informaţii personale despre utilizator sau pentru a redirecţiona internauţii spre site-uri „contaminate”.

Virusul Koobface se foloseşte pur şi simplu de sistemul de mesagerie al Facebook pentru a contamina computerele utilizatorilor şi pentru a „culege” informaţii confidenţiale precum numerele de carduri bancare. Viermele se propagă prin trimiterea de mesaje către prietenii persoanelor al căror PC a fost infectat. Mesajele au titluri atractive, care stârnesc curiozitate, de pildă: „Ce haios eşti în filmuleţul pe care l-am făcut!”. Destinatarilor li se propune un link către un site unde sunt rugaţi să descarce o versiune falsă a unui program de vizionat filme.

Sursa: Gandul.info

Coincidenţa face că imediat după ce am observat pe blog nişte „referenţi” cam dubioşi de pe Facebook, am citit la secţiunea de ştiri de pe Yahoo despre acest „vierme” numit Koobface, care apare acum în noi versiuni.

Pe lângă faptul că păcăleşte utilizatorii Facebook să-şi divulge username-ul şi parola acum se propagă şi atunci când cineva dă click pe un link fals către un video de pe Youtube.

Virusul se foloseşte de cookie-urile stocate în calculatorul victimei de către Facebook  pentru a se loga pe contul victimei şi a accesa toţi prietenii din reţeaua acesteia. În final calculatorul infectat este transformat într-un „zombie” care este total la dispoziţia comenzilor rău intenţionate ale „viermelui” informatic.

Nu ştiu dacă acest virus are vreo legătură, deocamdată, cu contul meu de pe Facebook, dar vă avertizez pe toţi cei care aveţi cont la această „reţea socială” şi vă sfătuiesc să daţi un „scan” general la calculator cu un antivirus actualizat la zi.

Reclame
Categorii:IT Etichete:, , , ,
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: