Prima pagină > Fapt divers > Earth Hour – ocupaţie pentru fraieri

Earth Hour – ocupaţie pentru fraieri


Peste două zile se va repeta mascarada de anul trecut, cu salvarea planetei plin stingerea luminii timp de o oră în mai multe oraşe ale lumii. Haideţi să ne unim, toţi idioţii de pe Pământ şi să scăpăm de încălzirea globală! Hai să stingem toate luminile din România şi să organizăm petreceri pe întuneric!

Earth Hour„, „Ora Pământului” mai pe româneşte este o iniţiativă ecologistă care a pornit în 2007 de la Sydney, Australia, urmând exemplul unei acţiuni similare din Thailanda din 2005.  Scopul ei, aşa cum declară şi World Wide Fund for Nature (WWF), organizaţia iniţiatoare, este mai mult simbolic, de a atrage atenţia asupra fenomenului încălzirii globale. Pentru că orice tâmpit îşi poate da seama, cu puţin efort, că nu se întâmplă practic nimic, dacă ţii stinse luminile timp de o oră sau mai mult, chiar la nivel planetar.

Toată această propagandă mondială, legată de încălzirea globală are un caracter politic şi urmăreşte  forţarea populaţiei să-şi reducă drastic standardul de viaţă şi să facă pregătirea psihologică pentru acceptarea de noi taxe de mediu, mai precis taxa pe dioxid de carbon, atât de necesară în edificarea Noii Ordini Mondiale. Puteţi privi acest lucru mai bine în contextul crizei mondiale artificial provocate şi a paranoiei legate de anul 2012, planeta X, extratereştri şi alte bazaconii menite să intoxice minţile slabe ale oamenilor de rând.

Adevărul este că presupusa încălzire globală nu se datorează factorului uman, care este neglijabil, ci activităţii solare ciclice, ale cărei perioade de maxim fac să crească temperatura globală a întregului sistem solar, nu numai a Terrei. Deci marea acţiune de salvare a planetei este doar o furtună într-un pahar cu apă. Nu trebuie să neglijăm însă efectele poluării care ne afectează sănătatea şi distrug ecosistemul planetar. Dar asta e o altă poveste.

În România cea tembelă a secolului 21, oamenii sunt foarte entuziaşti şi dornici să se joace cu întrerupătorul la lumină. Există chiar şi un site, care a început o campanie de mobilizare pe Internet şi în blogosferă, primită cu aplauze de marea masă de idioţei ai Noii ordini Mondiale. Nimeni nu a stat puţin să se gândească măcar la faptul că nu este nicio legătură între întreruperea funcţionării unor aparate electrice timp de o oră şi reducerea emisiilor de CO2. Nimeni nu vorbeşte despre traficul auto care degajă tone de noxe în aer pe lângă banalul dioxid de carbon.

Dar pentru că e „cool” şi „funny”, de ce să nu profităm de ocazie şi să facem şi noi un „party” pe întuneric în Piaţa Constituţiei? Că aşa e „trendy” să pleci vara în „Vamă”, să citeşti scrisorile lui Tudor Chirilă şi să fii ecologist!

Ca să vă convingeţi că problema încălzirii globale este o farsă înstrumentată de elita mondială, având scopuri geopolitice şi economice dine stabilite, citiţi articolul de aici şi de aici.

Ce mai stai??? Participă şi tu!

Ce mai stai??? Participă şi tu!

Reclame
 1. Joi 26 martie, 2009 la 9:28 pm

  o pula!cu o floare (ora) nu se face primavara!

 2. Vineri 27 martie, 2009 la 9:09 am

  pana una alta, eu zic sa mai stingi din becurile alea. macar mai faci ceva economie. :))

 3. eponentul rasei
  Vineri 27 martie, 2009 la 10:54 am

  Am impresia ca pe undeva pe aici este amestecat (in mod neintentionat, cred) adevarul cu eroarea. Cred la fel, ca asa-zisa ‘criza mondiala’ este una artificiala, dar ca poate fi nascuta din erorile de pina acum, de-a nu accepta realitatile ce se petrec pe planeta. Din acest punct de vedere, poate avea un rol pozitiv, doar daca scopul lor nu este altul, ceea ce in cazul politicienilor romani, este un lucru evident(se apropie Campania, resursele lor s-au diminuat mult cit timp au fost vaduviti de guvernare, ar fi chiar interesant de evaluat situatia veniturilor declarate in perioada 2000-2004, cu cea din ultima legislatura si sint convins ca la anumite grupari vor fi descoperite schimbari insignifiate, ceea ce spune multe, diferenta intre „risipa” distribuirii cadourilor electorale si austeritatea ce este invocata azi, etc.), noi nici macar n-avem habar de existenta vreunei industrii, poate doar asa, la nivel declarativ, Farfuridian! Pe alta parte, incalzirea planetei este un fenomen care nu stiu sa se fi repetat vreodata in evolutia istorica. Mai ales daca tinem sema de faptul ca pamintul ar fi intrat intr-o era glaciara. Toate studiile atrag atentia asupra distrugerii stratului de ozon, care ar face imposibila viata si acumularilor de CO2, ce genereaza „efectul de sera”. Pe de alta parte sint de acord ca o astfel de campanie nu are un efect extraordinar, totusi, poate atrage atentia asupra unui fenomen periculos. Si chiar numai atit, reprezinta un pas urias, pentru ca recunosc ca pina nu am realizat ‘pe propria piele’, n-am dat prea mare atentie, sau poate ca nici nu am realizat aceste realitati. Pentru ca cel putin pentru Romania aceste lucruri nu sint o poveste, ci chiar in acesti ultimi ani are loc un proces de desertificare pe teritoriul tarii.

 4. Dino
  Vineri 27 martie, 2009 la 3:57 pm

  Oare glaciatiunea a avut loc pentru ca dinozaurii au lasat frigiderele deschise??
  Asa ne place noua sa ne maimutarim si sa zicem ca suntem ecologisti daca stingem un bec. Sunt eco si sunt cool:)…aiurea. N-am facut chestia asta nici anul trecut si nici anul asta. E de ajuns ca voi hrani „planeta” cu trupul meu cand voi muri. Nu?

 5. Sâmbătă 4 aprilie, 2009 la 8:35 am

  cu o floare intr-adevar, n use va face primavara ever. Si nici cu niste becuri stinse pentru o ora nu vom gadila deloc natura. Ideea in sine , aceea de a schimba mentalitatea omului, de a-l determina sa gaseasca mereu solutii eco , este foarte buna, sunt unele uzine care consuma intr-o zi cat 1/4 din consumatorii casnici ai acelui oras, deci nu 10 becuri stinse fac diferenta. Problema este ca… felul in care a fost promovat Earth Hour a fost unul total idiot. Niste entuziasti hippie ” hai sa stingem becurile , flower power ” blablabla.

  • dantanasescu
   Sâmbătă 4 aprilie, 2009 la 5:16 pm

   Ceea ce nu a înţeles nimeni până acum, fapt care mă întristează, este faptul că PLANETA NU ARE NEVOIE SĂ FIE SALVATĂ. Planeta nu are nimic!!! Totul este doar propagandă pentru introducerea de noi taxe! Cei care trebuie salvaţi sunt oamenii, în primul rând de prostie şi apoi de la moarte datorită mediului şi hranei otrăvite cu chimicale.

 1. Sâmbătă 28 martie, 2009 la 12:06 pm
 2. Vineri 25 septembrie, 2015 la 12:02 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: