Prima pagină > Fapt divers, Social > Falşii prezicători de cutremure

Falşii prezicători de cutremure

Duminică 26 aprilie, 2009 Lasă un comentariu Go to comments

Toată lumea cred că a auzit de vestitul prezicător de cutremure Ioan Istrate. Cel puţin cei care au participat la isteria generală provocată de cutremurul de sâmbătă seara. Domnul Ioan Istrate părea a fi cea mai credibilă sursă de informaţii, devansându-l chiar şi pe Gheorghe Mărmureanu.

Inginerul prezicător Ioan Istrate apare pe mai multe bloguri ce-i poartă numele, dar cel mai sigur ca fiind autentic se află la adresa http://ioanistrate.ro.

Din păcate au apărut şi unii indivizi care, profitând de psihoza cutremurelor din rândul internauţilor, au creat bloguri false, ce se pretind a fi ale lui Ion Istrate şi încearcă să stoarcă ceva trafic apelând la diverse tactici de manipulare.

Unul din acestea se află la adresa http://ioanistrate.wordpress.com şi foloseşte metode nu prea inteligente, dar care au prins destul de bine la unii naivi.

Blogul tratează exclusiv problema predicţiilor de catastrofe, în speţă cutremure şi are o serie de pasaje copiate de pe blogul oficial al lui Ioan Istrate, pentru mai multă credibilitate.

Aseară, inventivul impostor, profitând de cutremurul care a semănat panică printre locuitorii României, a scris un post în care, chipurile, prevedea acel cutremur, la care a adăugat link-uri „cu roşu” pe care le recomanda febril cititorilor, în scopul răspândirii. Chipurile ca să prevină dezastrul. Apoi a schimbat data postării cu data de 24 aprilie, ca să pară scris cu o zi înainte. După acest articol urma unul cu data zilei cutremurului în care profeţea iminenţa unui al doilea cutremur.

Lucrurile ar fi mers perfect dacă unii dintre cititori nu şi-ar fi dat seama că ceva nu era în ordine cu orele la care apăreau comentariile lor. Mai ales că nu exista niciun comentariu cu data de 24 aprilie. Cu toate astea, mulţi au crezut şi s-au arătat chiar speriaţi.

Mă întreb, oare cu ce va mai face trafic acest personaj şi cine îi va mai crede inepţiile după ce toată această fobie a cutremurelor va trece?

Reclame
 1. valentyno
  Duminică 26 aprilie, 2009 la 7:35 pm

  ai dreptate.

 2. exponentul rasei
  Duminică 26 aprilie, 2009 la 11:29 pm

  Sigur. Ai perfecta dreptate. Ei nu au nevoie decit de cit mai multi de astfel de ‘raspindaci’ care sa le intregeasca ‘opera’!

 3. Luni 27 aprilie, 2009 la 3:12 pm

  Cum sa fie fals ca fost cutremur.

 4. Miercuri 29 aprilie, 2009 la 10:45 am

  de parca nu a mai fost cutremure pana acu …. ca de obicei circ si pane si cum s auita de manipulare … cand va fi va fi si abia atunci poate se vor trzi unii romani din indiferenta actuala .. pacat ca va fi prea tarziu atunci si prea multe vieti curmate dar na ne ducem crucea mai departe

 1. Miercuri 29 aprilie, 2009 la 4:30 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: