Prima pagină > Film, Părerea mea > Jafuri armate şi criză

Jafuri armate şi criză

Marți 15 Septembrie, 2009 Lasă un comentariu Go to comments

În ciuda talentului fenomenal al actorului Johnny Depp, filmul „Public Enemies” nu mi-a produs decât o mare plictiseală, aşa încât abia am rezistat să-l urmăresc până la sfârşit. Din punct de vedere al imaginii este interesant şi bine realizat; încadraturi, unghiuri de filmare şi mişcări de cameră mai neobişnuite pentru un film de acţiune, care amintesc mai mult de filmele de televiziune, decât de clasicele filme cu gangsteri. Pe alocuri chiar are un aer de film documentar sau reportaj tv. Acţiunea filmului este însă monotonă şi neinteresantă, în ciuda numeroaselor scene cu împuşcături şi urmăriri cu maşini.

Pe scurt, John Dillinger, un mare gangster al Americii din perioada interbelică, evadează din închisoare, sparge  o bancă imediat, este prins, iar evadează, iar sparge o bancă şi tot aşa până este ucis. A, şi printre picături, mai agaţă o gagică, mai omoară câţiva agenţi FBI şi dă şi un interviu presei când este prins.
Văzând acest film şi din intamplare, în aceeaşi zi, urmărind ştirile Pro TV, am avut aşa un fel de revelaţie: Oare nu cumva toată această campanie mediatică, din presă, cinematografie, literatură, care s-a făcut în acea perioadă în jurul acestor gangsteri, transformându-i în adevărate vedete şi eroi naţionali, a fost o mare diversiune, în acei ani de criză, pentru a abate atenţia de la adevăraţii criminali?? Şi când spun adevăraţii criminali mă refer la bancherii şi finanţiştii care au provocat Marea Criză din anii ’30.

Făcând cunoscuţi aceşti bandiţi care atacau băncile, bancherii erau transformaţi din infractori în victime, iar frica băgată în rândul populaţiei îi făcea pe oameni să uite de datorii şi lipsuri.

Ce legătură are asta cu ştirile Pro TV?! Simplu! De câtăva vreme încoace, în plină criză importată în România de guvern, Pro TV ne tot bombardează, în fiecare zi, cu ştiri mai speciale, „protivite” pe măsura acestei… „crize”.

Pe lângă ştirile obişnuite, cu topoare în cap şi cu ţărani beţivi care se „aburesc” bine şi încep să îşi înfigă cuţite unul în altul, în ultima vreme au apărut din ce în cet mai multe ştiri despre jafuri armate, aşa ca în filme, cu echipament de ultimă oră şi cagule pe faţă. De fiecare dată prezentatorul/prezentatoarea, are grijă să ne amintească faptul că acest tip de atacuri au devenit „un fenomen naţional”, iar România a devenit „o ţară nesigură”, ceva în genul Nigeriei sau Somaliei.

Mie asta îmi miroase un pic a diversiune şi presimt că ni se pregăteşte ceva. Nişte alegeri prezidenţiale cumva?!!  Mai ales că am auzit că Masoneria Română a retras sprijinul acordat Guvernului şi Preşedinţiei.

Reclame
  1. Miercuri 16 Septembrie, 2009 la 9:37 pm

    Nu ni se mai pregateste nimic.
    Ne facem noi singuri, nu mai trebuie sa intervina nimeni.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: