Prima pagină > Mass-media > Aberaţii porcine I

Aberaţii porcine I


Citesc ziarul „Libertatea” şi mă crăcănez de râs!!! Nu-mi vine să cred în ce hal a ajuns şi cât este în stare să abereze presa românească, ca dealtfel şi cea internaţională de unde cea autohtonă se inspiră.

Am aflat cu groază şi cu nemărginită durere în suflet că un curcan din Danemarca şi o pisică din Statele Unite au contactat virusul gripei porcine, AH1N1! De la om!!! 😆

Eu am citit în mai multe rânduri că virusurile de la animale nu se pot transmite la om pe cale naturală, dar acum aflu că acestea au început să voiajeze nestingherite şi de la om la alte animale, sau de la porci şi raţe sălbatice la animale domestice atât de îndrăgite de noi.

E DEEEZAAASTRUUU!!! Vine Apocalipsa! Dar cel mai tare îmi pare rău de curcanul din Danemarca. Îmi era aşa de drag!!! 😆

gripa porcina

Sursa foto: Libertatea

Update: Citez din articol:

Ilaria Capua, directoarea Institutului de cercetare a bolilor transmisibile de la animale la om, din Italia, ne-a explicat cum a luat naştere şi cum se transmite gripa porcină. Astfel, virusul ucigaş s-a aflat iniţial în organismul unei raţe sălbatice şi s-a transmis de la pasăre la un porc, prin contact direct.

Porcul s-a transformat într-o gazdă purtătoare a gripei, iar în interiorul organismului lui, virusul a suferit mutaţii, rezultând A(H1N1), care a îmbolnăvit mii de oameni în întreaga lume. Una dintre aceste mutaţii este chiar capacitatea de a se transmite la om şi la alte specii de animale şi păsări.

Deci acum e clar! Cercetătoarea din Italia s-a dus în Mexic şi a surprins-o pe curva aia de raţă sălbatică în timp ce şi-o trăgea cu porcul, contaminându-l cu „virusul ucigaş” (care nu prea ucide nimic, nici măcar porcii) prin contact direct care-va-să-zică.

Virusul suferă mutaţii, porcul strănută şi tuşeşte, apoi infectează „mii de oameni în întreaga lume”, care oameni nenorociţi contaminează biata pisicuţă din America. Care pisicuţă avea un văr şi acesta a luat gripa de la ea şi a plecat în Danemarca să-şi viziteze un prieten… un curcan. Care curcan s-a îmbolnăvit şi el spre disperarea noastră a tuturor. 😆

Toate acestea au fost descoperite „după cercetări amănunţite”, care „avertizează într-un mod terifiant: A(H1N1) circulă, fără control, toate speciile fiind un potenţial factor de contaminare.”

Hai bre, ne laşi?!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: