Prima pagină > Mass-media, Social > Aberaţii porcine II

Aberaţii porcine II


Primăria Sectorului 4 este prima autoritate publică locală din România ai cărei angajaţi poartă, de marţi, măşti de protecţie împotriva virusului AH1N1. Această măsură a fost luată printr-o dispoziţie de primar, care stabileşte că atât angajaţii instituţiei, cât şi cei ai direcţiilor descentralizate, subordonate Consiliului Local Sector 4, inclusiv patrulele Poliţiei Comunitare Sector 4, sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie, în scopul prevenirii contaminării cu gripa AH1N1.

Sursa: Mediafax

Specialiştii oneşti în boli infecţioase au precizat că eficienţa acestor măşti în cazul viruşilor este practic nulă.

Situaţia rămâne îngrijorătoare în Ucraina, unde numărul îmbolnăvirilor continuă să crească. Peste 250.000 de oameni suferă acum de infecţii respiratorii sau gripă.

Peste 250.000 de oameni suferă de infecţii respiratorii sau gripă, dar nu neapărat gripă porcină aşa cum ni se sugerează. (manipulare)

Pe site-ul www.flucount.org, puteţi consulta statistici mult mai aproape de realitate. În cazul Ucrainei se estimează doar 30.000 de îmbolnăviri şi 39 de decese. Asta la o populaţie de 52 de milioane de locuitori.

Dintre cele 71 de decese înregistrate de la debutul epidemiei, o parte pot fi atribuite virusului AH1N1,.

Deci nu se spune că sunt atribuite virusului AH1N1, ci „pot fi”, deci este doar o posibilitate şi nu se precizează cifra exactă folosindu-se formularea „o parte”. Ăsta nu e jurnalism, e limbaj ambiguu, confuz şi imprecis. (manipulare).

Sursa: stirileprotv.ro

Pro TV a întreţinut cel mai mult isteria mediatică a gripei porcine, comunicând din oră în oră pe site noi şi noi cazuri confirmate de îmbolnăviri.

În urmă cu câţiva ani am fost internat la spitalul de boli infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti cu diagnosticul hepatită de tip A. Acolo, în prima zi, mi s-a luat sânge,  pentru a se stabili diagnosticul exact. Rezultatul a venit cam peste o săptămână, doctorii explicându-mi că sângele a fost pus într-un mediu de cultură pentru a determina multiplicarea viruşilor şi a putea fi astfel  detectaţi. De aceea sunt necesare câteva zile pentru stabilirea rezultatului.

În cazul gripei porcine, suspecţii sunt diagnosticaţi pe loc şi adăugaţi în grabă la numărul bolnavilor confirmaţi, pentru a umfla statisticile din presa rău intenţionată.

Iată ce spune o comentatoare de pe site-ul stirileprotv.ro:

ory
acum 15 ore 50 minute
As vrea doar sa intreb doar cum este posibil ca sa fie atata idiferenta legata de cei care e posibil sa fi contactat gripa noua.Astazi am fost la Spitalul de Boli Infectioase pt a mi se recolta probe .Nu am fost pt ca asa am visat eu ca trebuie .Am fost pt ca am fost in contact cu o persoana confirmata ca avand acel virus , pt ca am unele simptome si pt ca medicul care stia de aceste cazuri asa a spus.La spital mare surpriza!!!! Nu ni s-a luat nici o proba ,doamna doctor a vorbit cu cineva la telefon apoi ne-a spus ca suntem confirmati ,am semnat niste harti ca nu dorim pe propria raspundere sa ne internam ,apoi ne-a dat un bilet de trimitere pt medicul de familie in care scrie ca suntem izolati la domiciliu 7 zile …si sa luam paracetamol!.Pe ce baza e confirmata contaminarea?Si de ce terbuie sa stam izolati daca nimeni nu ne face nici un test …nimic? Ore si celelalte confirmari de gripa au fost facute asa?

Deci, doamna doctor nu îi examinează pe suspecţii care prezintă doar simptome de… răceală. Dă repede telefon la „Biroul central de propagandă” ca să confirme un nou caz de gripă porcească şi dă pacienţilor să semneze declaraţii pe propria răspundere că nu vor să se interneze. Apoi îi trimite la medicul de familie ca să ia… paracetamol şi să stea 7 zile acasă.

Uite aşa se umflă de la o oră la alta numărul de noi cazuri menite să bage panică în populaţie. Deci… manipulare!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: