Prima pagină > Blogosfera, Internet, Politică > Băsescu se pune bine cu bloggerii

Băsescu se pune bine cu bloggerii

Vineri 13 noiembrie, 2009 Lasă un comentariu Go to comments

În ultimul timp mulţi oameni politici au intuit potenţialul imens şi eficienţa Internetului ca mediu de informare şi de propagare a informaţiei.  Acest lucru este dovedit din plin de faptul că în actuala campanie electorală principalii candidaţi duc o luptă acerbă în mediul online, deschizând site după site şi cumpărând domenii într-o veselie.

Spre deosebire de presa tradiţională, unde informaţia este dictată şi controlată de trusturi aservite politic şi economic unor „moguli”, în mediul online informaţia circulă liber, cu o viteză uimitoare şi cu costuri incomparabil mai mici.

Preşedintele Traian Băsescu a participat la World Blogging Forum 2009, unde şi-a expus părerea despre presa politică online, cu referire la blogurile politice, multe dintre ele aparţinând unor jurnalişti de marcă ce au migrat spre acest mediu de comunicare, unde se pot exprima mult mai onest.

Iată şi transcrierea discursului preşedintelui din clipul de mai sus:

După unele estimări în România sunt circa 100.000 de bloguri şi peste 1 milion de utilizatori constanţi. O mare parte din bloguri sunt bloguri politice.

O apreciere personală este că aici găsim o calitate a analizei politice mult mai bună decât în presa scrisă, în presa audio sau în televiziune. Trusturile de presă au început demult deja să fie utilizate ca instrumente de influenţă a deciziei politice sau ca instrumente de obţinere a unor favoruri economice.

Acest lucru a făcut ca foarte mulţi ziarişti de calitate să se refugieze în zona Internetului unde cred că sunt la fel de eficienţi în a-şi spune punctul de vedere cinstit, în numele libertăţii, adresându-se însă în mod categoric, cel puţin deocamdată unui public mai restrâns decât cel din marile trusturi mediatice. (Aici Traian Băsescu este puţin contradictoriu spunând că ziariştii sunt la fel de eficienţi în a spune adevărul ca şi la trusturile unde au lucrat sau lucrează. Păi înseamnă că nu am făcut nimic! Părerea mea.)

Ce este drept, în ultima perioadă şi Internetul a intrat în acest joc, de multe ori se lansează o mică informaţie pe Internet, este preluată de ziarul unui trust, amplificată de radio-uri şi adusă la vârf de dezbatere pe televiziunile aceluiaşi trust.

Cred că acest forum, World Blogging Forum, este o ocazie ca dumneavoastră, lideri ai Internetului să discutaţi aceste două aspecte fundamentale ale comunicării: libertatea şi responsabilitatea pe care o ai atunci când ai libertate. (Avertismentul este clar. Hă, hă, hă, hă!)

Sursa: basescu.ro

Reclame
 1. Sâmbătă 14 noiembrie, 2009 la 5:57 pm

  bai, io am preferat sa ajung abia dupa ce a plecat nesimtitul asta
  ca nu ma puteam abtine sa nu ma iau in coarne cu el
  doi prosti am fi fost amandoi, fireste…

  • dantanasescu
   Sâmbătă 14 noiembrie, 2009 la 6:01 pm

   Băsescu ori nu e prost ori are consilieri foarte buni. A mirosit el că Internetul este o forţă care nu poate fi ignorată.

 2. Duminică 15 noiembrie, 2009 la 12:59 pm

  Daca il verifica cineva, descoperea cum ii sunt tocete maselele de cat a scasnit din ele citind articolele de pe bloguri. De, aici nu sunt pup’n curistii cu care e obisnuit.

  Nu pot sa nu ma gandesc ca el si cei ca el (din securitatea politica – sa nu se inteleaga altceva) au trimis la canal oameni pentru ca au spus mai putin decat 99% din ceea ce se spune acum pe bloguri…. da, acesta e visul lui; sa nu creada altcineva ca basescu a devenit altceva intre timp.

  Poate cei mai tineri nu mai stiu – canalul este canalul Dunare – Marea Neagra, un loc cumplit unde erau trimisi la munca silnica cei care erau contra sistemului comunist.

  Noi nu am uitat basescule !
  Mai bine ne spui de ce te-am platit 5 ani. De ce ?

 3. Luni 16 noiembrie, 2009 la 2:19 pm

  politicienii sunt cameleonici; nu m-as mira sa-i vad si la „dansez pentru tine”

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: