Prima pagină > Internet, Mass-media, Părerea mea > Cât de profesionişti sunt cei de la Pro TV?

Cât de profesionişti sunt cei de la Pro TV?


Indiferent de scopuri, de tematică sau de politica editorială a unei instituţii de presă, un act jurnalistic autentic nu trebuie să transmită informaţii false, sau informaţii care să inducă publicului concluzii eronate sau distorsionate.

Pro TV este de departe televiziunea care a întrecut orice măsură de bun simţ în goana nebună după audienţă şi lăcomia nemăsurată pentru profit.

Mă refer acum numai la varianta online a ştirilor Pro TV. De ceva timp încoace acest site oferă pe bandă rulantă vizitatorilor o serie de filmuleţe preluate de pe tot felul de site-uri cu conţinut video, axate pe exploatarea senzaţionalului, ce prezintă tot felul de accidente, grozăvii, anomalii, pornografie şi tot felul de ciudăţenii.

Aceste site-uri îmi sunt cunoscute de mai mulţi ani şi ştiu că acest gen de materiale sunt gustate în special de puştii fără ocupaţie care stau toată ziua pe Internet, vizionează aceste filmuleţe şi le trimit apoi prin mass-uri pe Yahoo Messenger.

Pro TV prezintă astfel de filmuleţe „bolnave” pe post de ştiri, fără să se documenteze practic deloc, în legătură cu evenimentul respectiv, referitor la  data când a avut loc (unele din ele sunt vechi de 3- 4 ani), locul şi contextul în care s-a produs acesta. La toate acestea se mai adaugă nişte reclame deranjante care acoperă câteva secunde bune din clip şi care sunt puse în continuare în ciuda protestelor numeroase ale vizitatorilor.

Aşa este şi în cazul articolului de aici, în care ni se spune că:

Modul in care se distreaza africanii in cluburi este putin iesit din comun fata de ce eram obisnuiti sa vedem in discotecile autohtone.

Miscarile si unduielile provocatoare din ringul de dans mimeaza la perfectie un act sexual. Femeile, tratate ca „obiecte” de satisfacere, se lupta sa-si tina partenerul cat mai aproape.

Ideea indusă de articol este că africanii sunt nişte maimuţe fără creier care în loc să danseze în discotecă se droghează şi mimează acte sexuale în public.

Vizitatorii site-ului dovedesc însă că sunt mult mai bine informaţi decât profesioniştii de la Pro TV şi îşi dau seama că nu este vorba despre africani ci de jamaicani. Iar dansul respectiv este un dans foarte popular în Jamaica, numit daggering. Plus de asta unul dintre comentatori susţine faptul că nu este vorba despre un club african ci de repetiţiile pentru filmarea unui videoclip.

Iată definiţia pentru daggering conform Urban Dictionary:

What is daggering? Some call it “dry sex” on the dance floor of a dance or party, but daggering is where a man and woman are dancing in a sexually provocative manner, which usually includes them simulating various sexual positions, and often times, rough sex, to the beat of whatever music is playing at the time. In recent times, dancehall artistes RDX and Mr. Vegas have both released daggering songs in tribute to the newly accepted name for an action / activity that has been present in Jamaica’s dancehalls for many years.

Adică într-o traducere aproximativă:

Ce este daggering? Unii îl numesc „sex pe uscat”, pe podeaua ringului de dans dintr-un club sau de la o petrecere, dar daggering este atunci când un bărbat şi o femeie dansează într-o manieră sexual provocatoare, care de obicei include simularea de diverse poziţii sexuale şi adeseori, sex dur, pe ritmurile melodiei care se aude la un moment dat. Recent, artişti ca RDX şi Mr. Vegas au lansat piese de daggering ca o recunoaştere pentru noul nume acceptat pentru o acţiune/activitate care fusese prezentă în sălile de dans din Jamaica timp de mulţi ani.

Acum la final priviţi clipul postat de Pro TV, în care sunt chipurile nişte africani într-o discotecă,

şi un clip cu o compilaţie a celor mai bune momente de daggering.

Apoi trageţi singuri concluziile referitoare la profesionalismul celor de la Pro TV.

Notă: Primul clip folosit şi de Pro TV, a fost postat de pe contul meu de Youtube, de aceea apare cu titlul de Daggering. Pentru a vedea varianta Pro TV intraţi aici.

Reclame
  1. Julia
    Duminică 9 mai, 2010 la 10:01 am

    Salut,

    cautand date despre jamaica , am dat de filmuletul de mai sus. Am vazut jamaicani dansand, dar ceea ce se prezinta in acest filmulet e un pic cam … mult exagerat. Acesti oameni pot si danseaza foarte lasciv si provocator , dar filmuletul e un pic exagerat , induce in eroare cineva care habar nu are despre cultura lor , probabil ca nu erau chiar trezi , caci … se stie …. drogurile sunt la ele acasa prin Jamaica ….

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: