Prima pagină > Eveniment, Politică, Social > 1 Decembrie 2009, Marea Dezbinare Naţională

1 Decembrie 2009, Marea Dezbinare Naţională


Astăzi, de ziua naţională a românilor, se împlinesc 91 de ani de la Marea Unire din 1918, când Transilvania s-a unit cu Regatul României. Ar fi trebuit să fie o zi de sărbătoare, în care să predomine solidaritatea, armonia şi sentimentul de mândrie naţională.

Au fost ce-i drept parade militare, s-au depus coroane de flori la monumentele eroilor neamului, s-au împărţit la sărmani fasole cu ciolan şi ţuică. Dar cu toate acestea atmosfera generală, cauzată de viaţa politică, a fost una de dezbinare şi ură, atât între adversarii politici, cât şi între cetăţenii care îi susţin.

Un miting electoral de la Timişoara la care au participat Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Johannis, a fost întrerupt de manifestanţi anti-PSD care au aruncat cu ouă şi au făcut tărăboi cu claxoane şi trompete. Demonstranţii purtau pancarte pe care scria: „Timişoara nu-i a voastră!”, „Mişcarea anti-PSD”, „Jos comunismul!”, „Mircea Geoană nu uita, te votăm la Moscova!”. Bineînţeles că a fost o revoltă spontană, bine organizată, din timp de PD-L.

Situaţie tensionată, marţi, în Piaţa Operei din Timişoara, simbol al Revoluţiei din 1989. Jandarmii au intervenit pentru a calma cele câteva mii de manifestanţi pro şi anti-Geoană, dar şi revoluţionari, strânşi în centrul oraşului cu ocazia vizitei electorale a lui Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. Intenţia trioul politic, care a ţinut să ajungă şi la alegătorii tradiţionalişti de dreapta pentru a le transmite mesaje de unitate şi „reconciliere naţională”, a eşuat în faţa timişorenilor.

Sursa: Gândul

După acest model, au avut loc mai multe astfel de manifestări „spontane” de protest împotriva PSD, Mircea Geoană şi comunism în mai multe oraşe din ţară, precum şi la Bucureşti.

Românii au fost chemaţi să protesteze prin intermediul reţelelor de socializare Twitter şi Facebook. La Braşov, Târgovişe sau Constanţa oamenii au ieşit în stradă şi au scandat lozinci împotriva social-democraţilor. Mitingurile spontane…au părut bine organizate, iar printre manifestanţi s-au remarcat mai mulţi democrat-liberali.

Sursa: Antena3

Câteva sute de persoane participă, marţi seară, la o manifestaţie, în Piaţa Universităţii (Bucureşti n.r.), purtând steaguri decupate la mijloc şi scandând lozinci precum „Jos comuniştii”, „Timişoara”, dar şi mesaje împotriva candidatului PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană.

Sursa: Mediafax

A fost probabil o încercare nereuşită de repetare a Revoluţiei din decembrie 1989 sau a „Golaniadei” din 1990, de data aceasta marca PD-L.

Ruşine clasei politice româneşti care nici în această zi de sărbătoare nu a încetat lupta pentru putere şi campania electorală şi în loc să sărbătorească alături de popor s-au ţinut de mitinguri şi anti-mitinguri prin toată ţara! Huo!!!

scandal-timisoara

Sursa foto: Gândul

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: