Prima pagină > Politică, Social > Scrisoare deschisă către Traian Băsescu a liderilor revoluţionarilor din Timişoara

Scrisoare deschisă către Traian Băsescu a liderilor revoluţionarilor din Timişoara


Scrisoare deschisă

Adresată domnului Constantin Ostaficiuc, Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş;
Domnului Traian Băsescu, Preşedintele României


La 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 dovediţi faptul că nu aţi reuşit să învăţaţi nimic din ceea ce înseamnă un exerciţiu democratic. Prin încercarea nereuşită de a deturna o manifestare legală din centrul Timişoarei, manifestare organizată pentru a saluta semnarea unui act istoric de colaborare între forţe politice care îşi propun să scoată ţara din actuala stare de degradare, aţi reuşit să ne faceţi oraşul de râs în faţa românilor şi a cetăţenilor civilizaţi din lume! Aţi reuşit să faceţi dintr-un simbol al acestei ţări, Piaţa Revoluţiei, o peluză a unui maidan. Aţi reuşit să terfeliţi cuvinte ca “revoluţionari”, “revoluţie”, într-un mod care vă descalifică.
Asociaţiile de Revoluţionari din Timişoara nu au organizat nici o manifestare în centrul Timişoarei,
nu au fost implicate în nici un fel în manifestaţiile de ieri, 1 Decembrie, drept urmare vă somăm public, domnule Constantin Ostaficiuc, să vă cereţi scuze în faţa timişorenilor pentru actele de violenţă fizică şi morală la care au fost supuşi cetăţenii civilizaţi ai Timişoarei, veniţi să salute personalităţile invitate de Primarul Timişoarei.
Asociaţiile de Revoluţionari din Timisoara fac parte din cele două organisme cu reprezentare naţională; LORD 1989 şi Blocul Naţional Al Revoluţionarilor. Ambele structuri au încheiate protocoale de susţinere a candidaturii domnului Mircea Geoană la Preşedinţia României.
Partidul Democrat Liberal nu se poate erija în luptător anticomunism, atâta vreme cât în fruntea acestuia tronează elita securisto-comunistă, condusă de Traian Băsescu, lucru recunoscut public de domnia sa.
Vă rugăm, domnule Traian Băsescu să nu rostiţi niciodată în discursurile dumneavoastră cuvinte ca Revoluţie sau Revoluţionari, pentru că nu aveţi nicio legătură cu acestea.
Şi vă mai rugăm ceva: învăţaţi să pierdeţi cu demnitate.
Şi pentru că noi nu ne ascundem după denumiri pompoase de ligi şi fundaţii, ne dăm numele şi prenumele pentru a ne putea contacta mai uşor să vă transmitem părerea noastră despre Revoluţie, Revoluţionari şi România.

Virgil Hosu – Preşedinte A.L.T.A.R Timişoara
Apetrei Liviu – Preşedinte Forumul Revoluţiei din Timişoara
Tudorin Burlacu – Preşedinte E.F.E.C.C. Timişoara
Lungu Gheorghe – Vicepreşedinte 17 Decembrie 1989
Florescu Viorel – Preşedinte As. Revoluţia 1989 Timişoara
Marinescu Gabriel – Asociaţia Victoria
Adrian Sanda – fost Secretar de Stat la SSPR
Liviu Bacana – Secretar LORD 1989
Mircovici Nicolae – Deputat şi Revoluţionar timişorean
Petrica Balint – Preşedinte 16-21 Lugoj
Margareta Ilie – Preşedinte 16-22 Decembrie 1989 Timişoara
Borosoiu Petre – Revoluţionar Timişoara
Dragoi Mihai – Vicepreşedinte Asociaţia răniţilor şi urmaşilor din Timişoara.

Via

Reclame
  1. Vineri 4 decembrie, 2009 la 9:22 pm

    Hahaha atata ipocrizie nu am mai citit nicodata.unu la mana nici un sustinator PSD nu poate sa isi permita sa vorbeasca despre revolutie, pai mai oameni buni voi nu vedeti cui ii dati onorurile in cadrul PSD-ului?? Sau ce faptul ca Iliescu e presedinte onorific nu are nimic de a face cu doctrina politica?? Va amintiti de revolutie dar nu va amintiti de mineriada?? Vorbiti de „secu” si ati uitat ca Iliescu fara nici o functie in acea vreme a organizat tribunalul si procesul sotilor Ceausescu?? Dragi mei, oricat de raniti ati fi..istoria isi spune cuvantul..revolutia din Romania a fost o lovitura politica, care din pacate, a fost spalata cu sangele si visul oamenilor nevinovati, care sperau la libertate atunci, acolo, in piata.Ati uitat cine a aparut imediat dupa revolutie la putere? Ati uitat scandalurile cu falsi revolutinari care se ingrasau din pensiile pt. „eroismul” lor…toti acestia fiind alesi de FSN->PDSR->PSD ..acest PSD este un exemplu clar de demagogie..in 20 de ani a schimbat mereu titlul dar niciodata componenta..si Basescu e un marlan..dar nu e criminal.In calitate de Timisorean doresc sa transmit acestor eroi, autori ai aceste scrisori, ca nu sunt in asimtamant cu ei si ca nici unul din ei nu vorbeste in numele timisorenilor.Domnilor de 20 de ani PSD si membrii lui nu au fost placuti in acest oras, nimeni nu v-a uitat pt. crimele comise domnule presedinte onorific Iliescu, abia cand generatia anilor 80 va intra in uitare si indiferenta , veti fi binevenit in Timisoara

  2. toma barbu natalia
    Joi 7 ianuarie, 2010 la 1:40 pm

    dl presedinte aprobati cererea de gratiere a lui toma barbu daniel pina nu e prea tirziu viata lui e in pericol puteti nu va trebuie nici un aviz de la ministerul justitiei cind este vorba de viata si de MOARTE salvati un om sa-si creasca cei 2 copii nu este criminal nu un drogat ci un om nevinovat un om cu buticul lui cu 2 copii a fost un om fericit TREBUIE SA SUPORTE A DOUA OPERATIE DE BY PASS PRIMA FACUTA SUB PAZA DAR DIN CAUZA CONDITIILOR DIN PENITENCIAR ESTE MAI GRAV DECIT PRIMA OARA DEJA A EXECUTAT 7 LUNI DIN 2 ANI CIT ESTE CONDAMNAT EU VOI DOVEDI CA ESTE NEVINOVAT DAR CINE VA RASPUNDE DE VIATA LUI DISTRUSA PUTETI DOAR SA VRETI SA SALVATI UN OM DACA VIATA PENTRU DUMNEAVOASTRA ARE PRET MAI PRESUS DE LEGILE NOASTRE CARE SINT CUM SINT

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: