Prima pagină > Mass-media, Monden, Revoltător > De unde are atâţia bani Cosmin Bălcăcean?!

De unde are atâţia bani Cosmin Bălcăcean?!

Miercuri 16 decembrie, 2009 Lasă un comentariu Go to comments

Zilnic suntem bombardaţi de către tabloide şi de revistele mondene cu informaţii legate de miliardarii de carton ai României. Personaje ca Irinel Columbeanu, Codin Maticiuc, Costel Căşuneanu, Cătălin Plăpcianu şi mulţi alţii, fac prima pagină a publicaţiilor de gen.

Ne sunt prezentate cu lux de amănunte ce fac aceşti indivizi, ce petreceri fastuoase dau ei, ce cadouri de sute de mii şi milioane de euro fac sau primesc, ce mâncăruri fandosite manâncă etc.

Asta ca să murim de ciudă noi, ăştia săracii, că nu vom avea parte vreodată în viaţă de aşa ceva.

În ziarul Cancan am citit următoarele despre Dany şi Cosmin Bălcăcean:

Au cheltuit într-o seară salariile pe o lună a aproximativ 2.000 de funcţionari publici. Soţia miliardarului Cosmin Bălcăcean, Dany, a dat 100.000 de euro pe o petrecere surpriză, organizată în cinstea zilei de naştere a afaceristului, care a împlinit 39 de ani. La distracţie au fost invitate 80 de persoane, pentru care au robotit toată noaptea 220 de angajaţi ai miliardarului.

Ca să vezi! miliardarul care a făcut bani din muncă cinstită la greu, dă acum petreceri de sute de mii de euro la care muncesc sute de angajaţi ai săi! Cancan mai spune că Bălcăcean  „s-a îmbogăţit datorită speculaţiilor inteligente de pe piaţa imobiliară.”

Dar să vedem ce afaceri a făcut domnul Bălcăcean.

În Cronica Română din 19 Noiembrie 2003, citesc următoarele:

Poliţiştii bucureşteni au întocmit un nou dosar penal pe numele cunoscutului om de afaceri Sorin Shmuel Beraru, în vârstă de 54 de ani, relatează RomNET. Astfel, Serviciul de Investigare a Fraudelor a început urmărirea penală faţă de el şi de Cosmin Bălcăcean, în vârstă de 33 ani. Ambii sunt acuzaţi în calitatea de administratori – de drept, respectiv de fapt, ai unei firme din Pucioasa, pentru folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, în cazul lui Bălcăcean, şi pentru instigare la săvârţirea acestei infracţiuni, în cazul lui Beraru. În cursul lunii martie 1999, Cosmin Bălcăcean a prezentat-o pe D.T. Virginica, reprezentantă a unei societăţi cu sediul în sectorul 3, lui Beraru şi cu această ocazie s-au discutat condiţiile prin care S.C. Roland S.A. urma să acorde un împrumut de 202.500 dolari, în favoarea firmei reprezentată de aceasta. După discutarea acestor condiţii, Beraru i-a dat dispoziţie lui Bălcăcean să se ocupe de încheierea contractului de împrumut şi să dispună efectuarea plăţii, iar la data de 22.03.1999, s-a încheiat convenţia de asistenţă financiară temporară dintre cele două firme. În baza acestei convenţii, în ziua următoare, societatea a dispus plata, în contul firmei reprezentată de D.T. Virginica, a sumei de 3.000.000.000 lei, în condiţiile în care între aceste două societăţi nu au existat relaţii comerciale care să justifice această plată, suma ramânând nerestituită. Cercetările sunt continuate cu cei în cauză în stare de libertate.

Ziarul Ziua din 25 octombrie 2006, scrie că unsprezece familii din Bucureşti se luptă de peste zece ani de zile să nu fie evacuate din imobilul pe care l-au cumpărat cu acte-n regulă.

Locuinţa a aparţinut lui Nicolae Petrescu Comnen, fost diplomat român, după Titulescu. Imobilul figura pe listele primăriei, la poziţia 78 D, petentul Raymond-Mihail-Alexandru Alexis-Comnen solicitând doar despăgubiri. La un an după ce a cerut despăgubiri, petentul Alexis-Comnen a decedat, în vara 1997. Acum, vine la moştenire soţia lui, prin mandatar Cosmin Bălcăcean, asistat de avocat Adriana Ionescu şi vrea imobilul în natură, prevalându-se de prevederile Legii nr. 1/2001″, ne spune Sorin Stoica, unul dintre locatarii imobilului.

De asemenea partenerul de afaceri al lui Cosmin Bălcăcean, Sorin Shmuel Beraru este acuzat de înşelaciune privind cea mai răsunătoare privatizare reuşită de el, preluarea pachetului majoritar de acţiuni la societatea comercială CI-CO SA, unde Cosmin Bălcăcean este citat ca martor.

Restul articolului în Gardianul.

Cu toate acestea Cosmin Bălcăcean şi soţia sa Dany sunt fericiţi şi bine-mersi, s-au stabilit la Paris, unde au „creştinat-o” pe fiica lor Theresa-Natalie şi dau petreceri luxoase de sute de mii de euro.

Ce face justiţia?! Veghează…

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: