Prima pagină > Film, Politică > Marea escrocherie a încălzirii globale

Marea escrocherie a încălzirii globale


Marea escrocherie a încălzirii globale”  este un film documentar ce se opune consensului ştiinţific ce spune că încălzirea globală este „foarte probabil rezultatul unei creşteri observabile a concentraţiei de gaze cu efect de seră cauzate de om „. Filmul, realizat de producătorul de televiziune britanic Martin Durkin, prezintă oameni de ştiinţă, economişti, politicieni, scriitori, şi alţii care sunt sceptici cu privire la teoria ştiinţifică a încălzirii globale antropogene. Materialele prezentate în acest documentar afirmă că încălzirea globală antropogenă este „o minciună” şi „cea mai mare înşelătorie din timpurile moderne”.

Pentru ca subtitrarea să fie vizibilă trebuie activat butonul CC.

  1. Alex
    Sâmbătă 11 iulie, 2009 la 7:08 pm

    Suspectam si eu ca ideea incalzirii golbale e provocata de oameni era exagerata insa nu am stiut ca e oamenii au o influenta chiar neinsemnata.
    Multumesc ca mi-ai deschis ochii.

    • dantanasescu
      Sâmbătă 11 iulie, 2009 la 7:31 pm

      Tu eşti un caz fericit pentru că ai înţeles. Dar sunt mulţi cărora le-am explicat cum stă treaba şi continuă să susţină că trebuie să stingem becurile, să calculăm „amprenta de carbon” şi alte tâmpenii de acest gen. Să nu uităm însă lucrul care este cu adevărat grav: poluarea. Acest lucru este cu totul altceva şi chiar ne afectează în mod grav sănătatea. Dar despre asta nu se vorbeşte pentru că nu există interese politice şi economice.

  2. dagu
    Miercuri 15 iulie, 2009 la 12:08 am

    mai baieti..voi sunteti un pic deplasati..ideea incalzirii ramane in picioare orice ar fi..se incalzeste, voi nu simtiti? vati uitat catusi de cat la video??? chestia pe care ei insa vor sa o demonstreze este ca CO2 nu are nici o legatura cu acest fapt, ei nu au nici un motiv sa nege si incalzirea globala, lucru pe care nici nu il fac, pentru ca chiar nu ar putea nega un fenomen ce se produce.

    sincer nu sunt in domeniu, la fel ca miliardele de oameni pe care ei ii sucesc si ii intorc unii impotriva altilor din cauza teoriilor sustinute de ei, si nu pot spune daca CO2 are sau nu legatura cu incalzirea globala. cert este ca eu pot doar afirma ceea ce simt..exista incalzire globala. tinand cont ca in domeniul politica, NWO si conspiratii sunt catusi decat informat, tin sa afirm ca tot cele spuse in acest video se datoreaza dorintei de putere, sigurul lucru care conteaza pentru unii oameni. nu ma mai lungesc prea mult..

    ideea cu CO2 poate a fost lansa cu un anumit scop, dar sa aduci argumente ca prin intermediul teorii sau creact locuri de munca sau ca prin asta se stopeaza crestere economica a continentului african, mi se pare bataie de joc..astia se voiai a fi specialisti..nu ma luati cu chestii politice si cu exemple ale schimbarii vreimii de acum cateva mii de anii..concret nene, dc nu se poate ca CO2 sa influenteze schimbarile de temperatura??? pai asa nu ati facut decat sa puneti lumea pe ganduri, sa creati conflicte.

    Si pacat..sunt care va cred :))) mie imi tb concretul..la fel ca ceea ce simt eu iarna si vara cand ies afara..nu simt ca mai traiesc anotimpul de primavara si cel de iarna.

    • dantanasescu
      Miercuri 15 iulie, 2009 la 12:55 am

      Dacă nici după vizionarea acestui film, subtitrat în limba română nu ai înţeles care e treaba cu CO2 şi încălzirea globală, nu prea mai au rost discuţiile. Totuşi, cei din tabăra opusă ţi-au explicat de ce se încălzeşte planeta de la CO2?! Ai putea să explici tu? Eu cunosc mecanismul, care se numeşte „efect de seră”. Numai că în acest mecanism rolul este deţinut de vaporii de apă în proporţie de 90%. Restul de 10% este datorat unui amestec de gaze din care cel mai important este metanul, apoi azotul şi mai la urmă şi CO2-ul. Acum, la scară globală, oceanele eliberează cam 550 Gt (Giga tone) de CO2, cam tot atât pădurile tropicale, iar omul produce cam 26 Gt anual. Acuma fă şi tu socoteala cam cât influenţează omul planeta în acest sens. În plus CO2 odată emis nu rămâne în atmosferă, el este absorbit la loc de ocean şi de plante, existând un echilibru natural în acest sens. Realitatea demonstrată în documentar este că încălzirea globală măreşte emisia de CO2 şi nu invers cum încearcă să sugereze unii. Dar se pare că nu ai urmărit prea atent filmul.

      Acum referitor la încălzirea globală pe care o simţi tu, mai precis încălzirea din România (pentru că bănuiesc că nu ai cutreierat toată planeta), mie nu mi se pare că ar fi prea cald. Uite suntem în luna iulie care se mai numeşte „Cuptor” şi chiar nu simt că mă sufoc de căldură, e chiar plăcut.

  3. george
    Vineri 19 martie, 2010 la 10:55 pm

    normal!!ganditi va la catalizatorul minune care ne baga taxa auto… ?ce face acel catalizator minune ????in ce mod reduce emisiile de carbon ? daca le reduce cum ?intra la apa ?nimic nu se pierde… prin ce proces chimic poate sa proceseze mii de metri cubi de gaze de esapament ???ce contine decat niste kkt uri de site spoite cu platina!!! daca ar filtra ceva unde s ar depune asta nu e modalitate de a ne stoarce de bani in baza taxei de poluare ??becuri economice cancerigene !!!supertare !!!totul este facut pt a putea lua aceiasi bani pe mult mai putin: ENERGIE

  1. Sâmbătă 3 octombrie, 2009 la 7:39 pm
  2. Duminică 28 martie, 2010 la 7:19 pm

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.